Η Fed βύθισε το Bitcoin αλλά το ράλι θα συνεχιστεί, λέει η 10x Research

Η Fed βύθισε το Bitcoin αλλά το ράλι θα συνεχιστεί, λέει η 10x Research
The Bitcoin symbol, the largest cryptocurrency by market cap that operates free of any central control and that relies on a peer-to-peer software and cryptography, on a luminous banner on the BitBase stand during the Mobile World Congress 2023 on March 10, 2023, in Barcelona, Spain. (Photo by Joan Cros/NurPhoto) (Photo by Joan Cros / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: pixabay.com
«Η σύστασή μας παραμένει αμετάβλητη: να μείνετε με τους νικητές (Bitcoin) και να αποφύγετε άλλους (όπως το Ethereum), επισημαίνει η 10x Research 

Υπό πίεση τυγχάνει διαπραγμάτευσης το Bitcoin μετά την απόφαση πολιτικής εκ μέρους της Federal Reserve την Τετάρτη 12 Ιουνίου, σύμφωνα με τη 10x Research.

Υπενθυμίζεται πως η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ άφησε το βασικό κόστος δανεισμού αμετάβλητο στο εύρος 5,25%-5,5% όπως αναμενόταν. Ωστόσο, προέβλεψε μόνο μία μείωση επιτοκίων φέτος, έναντι τριών τον Μάρτιο. Δεδομένου του χαμηλότερου του αναμενόμενου πληθωρισμού, η νέα πρόβλεψη των επιτοκίων της Fed πιθανότατα τρόμαξε τις αγορές, στέλνοντας το bitcoin χαμηλότερα.

Το κορυφαίο κρυπτονόμισμα έχει υποχωρήσει στα 67.400 δολάρια από τη στιγμή που η Fed δημοσίευσε τις προβλέψεις της, αντιστρέφοντας το άλμα στα 70.000 δολάρια μετά την έκθεση για τον πληθωρισμό, σύμφωνα με στοιχεία του CoinDesk.

Ωστόσο, η 10x Research διατηρεί μια θετική προοπτική, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι το ράλι θα ξαναρχίσει σύντομα.

«Η σύστασή μας παραμένει αμετάβλητη: να μείνετε με τους νικητές (Bitcoin) και να αποφύγετε άλλους (όπως το Ethereum). Η προηγούμενη ανάλυσή μας έδειξε ότι ο χαμηλότερος πληθωρισμός τείνει να αυξήσει τις τιμές του Bitcoin και αναμένουμε ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί» δήλωσε ο Markus Thielen , ιδρυτής της 10x Research, είπε σε σημείωμα προς τους πελάτες την Πέμπτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ρυθμός πληθωρισμού των τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ παρέμεινε σταθερός τον Μάιο, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις για άνοδο 0,1%, στο 3,3%.

Σύμφωνα με τον Peter Thielen, η επιβράδυνση του πληθωρισμού έχει προσελκύσει τεράστιες εισροές στα ETF του bitcoin. Τα προσωρινά στοιχεία από την Farside Investors δείχνουν ότι συγκέντρωσαν 100 εκατομμύρια δολάρια την Τετάρτη, διακόπτοντας ένα σερί εκροών δύο ημερών.

Ο Thielen εξήγησε ότι οι ροές του ETF ξηράνθηκαν μετά το ντεμπούτο στις 11 Ιανουαρίου, καθώς ο ΔΤΚ του Δεκεμβρίου ανέβηκε υψηλότερα, αποδυναμώνοντας τις περικοπές των επιτοκίων της Fed. Οι ροές επανήλθαν τον Φεβρουάριο, ωθώντας το bitcoin υψηλότερα.

«Οι ροές του ETF έγιναν θετικές στα τέλη Ιανουαρίου, αλλά άρχισαν να επιταχύνονται ελαφρώς πριν από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του πληθωρισμού στις 13 Φεβρουαρίου. Αλλά όταν ο πληθωρισμός αυξήθηκε ξανά στο 3,2% στις 12 Μαρτίου, οι εισροές Bitcoin ETF σταμάτησαν καθώς η αγορά τιμολόγησε την αφήγηση του 2-3 μειώσεις επιτοκίων», σημείωσε ο Thielen στα τέλη Μαΐου.

Ο Thielen αναμένει ότι η Fed θα σηματοδοτήσει περισσότερες μειώσεις επιτοκίων αργότερα φέτος, καθώς ο πληθωρισμός έχει ήδη κορυφωθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: