Η Folli Follie χάνει ένα ακόμη περιουσιακό της στοιχείο: Άνοιξε η διαδικασία πλειστηριασμού της συμμετοχής στα Αττικά Πολυκαταστήματα

Η Folli Follie χάνει ένα ακόμη περιουσιακό της στοιχείο: Άνοιξε η διαδικασία πλειστηριασμού της συμμετοχής στα Αττικά Πολυκαταστήματα
Το λογότυπο της εταιρείας Folli Follie, Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018. Τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας της εταιρίας Folli Follie και πέντε μελών του ΔΣ μέχρι του ποσού των 160 χιλιάδων ευρώ διέταξε με προσωρινή εντολή της η πρόεδρος του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ειρήνη Κατινιώτη. Η απόφαση εκδόθηκε μετά από αίτηση 3 επενδυτών και μιας ξένης εταιρίας που είχαν προσφύγει στο δικαστήριο.Η προσωρινή διαταγή ισχύει μέχρι την συζήτηση της κύριας αίτησης και αφορά περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας μέχρι του ποσού των 160.000 ευρώ. Εκτιμάται δε ότι είναι σημαντική, ανεξαρτήτως του ειδικού ποσού γιατί ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο και σε άλλους επενδυτές να επιχειρήσουν να κατοχυρώσουν το νομικό δικαίωμα αποζημίωσης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εξανεμίζονται οι ελπίδες βιώσιμης λύσης για την εταιρεία.

Μετά τη χθεσινή είδηση για δέσμευση των ακινήτων της οικογένειας Κουτσολιούτσου και της εταιρείας, οι ελπίδες για βιώσιμη λύση στην κρίση της Folli Follie φαίνεται ότι λιγοστεύουν.

Μια άλλη σημαντική εξέλιξη είναι ότι εντός δύο εβδομάδων αναμένεται να ολοκληρωθεί η πώληση ενός πολύ σημαντικού περιουσιακού στοιχείου της εισηγμένης, η συμμετοχή της στα Αττικά Πολυκαταστήματα, αφού οι τράπεζες, που έχουν το 35,7% ως εξασφάλιση για δάνεια, άνοιξαν τη διαδικασία του πλειστηριασμού.

Την Πέμπτη επιδόθηκε στην εισηγμένη εταιρεία εκτελεστικός τίτλος και σήμερα αναμένεται να ενημερωθεί σχετικά και η Αττικά Πολυκαταστήματα Α.Ε. Αυτό σημαίνει ότι το αργότερο τη Δευτέρα, που θα κοινοποιηθεί το πρόγραμμα του πλειστηριασμού, θα γίνει γνωστή η ελάχιστη τιμή και άρα θα προσδιοριστεί η τιμή προσφοράς από δυνητικούς ενδιαφερόμενους.

Όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική, με βάση τις πληροφορίες για τις εκθέσεις ανεξάρτητων εκτιμητών, που έχουν εργαστεί για τις τράπεζες, η αξία του ενεχύρου αποτιμάται περί τα 50 εκατ. ευρώ και οι προσφορές προβλέπεται να κυμανθούν χαμηλότερα.
Με βάση την υπάρχουσα ενημέρωση, ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός του ποσοστού αναμένεται να πραγματοποιηθεί μεταξύ 10 και 14 Δεκεμβρίου 2018 από τις πιστώτριες τράπεζες εκτός νομικού απροόπτου και πιθανών ενστάσεων από την πλευρά της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

Το πλειστηρίασμα θα καλύψει τις απαιτήσεις των τραπεζών και τυχόν υπόλοιπο θα επιστρέψει στα ταμεία της F.F. Group, τα οποία έχουν αρχίσει να αδειάζουν.

Υπενθυμίζεται πως το ποσοστό του 35,7% των Attica Stores ανήκει στην οικογένεια Κουτσολιούτσου και έχει μπει ως ενέχυρο στις τράπεζες για δάνεια ύψους 45,3 εκατ. ευρώ προς τον όμιλο FF.

H παραπάνω κίνηση έρχεται να επιβεβαιώσει την βούληση των τραπεζών να προχωρήσουν άμεσα τη σχετική διαδικασία και να ξεκαθαρίσουν άμεσα το τοπίο.