Η Γκρέτα Τούνμπεργκ ειρωνεύεται τον Τραμπ μέσω Twitter

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ ειρωνεύεται τον Τραμπ μέσω Twitter
epaselect epa07864221 Greta Thunberg, the 16-years-old climate activist from Sweden, addresses world leaders at the start of the 2019 Climate Action Summit which is being held in advance of the General Debate of the General Assembly of the United Nations at United Nations Headquarters in New York, New York, USA, 23 September 2019. World Leaders have been invited to speak at the event, which was organized by the United Nations Secretary-General Antonio Guterres, for the purpose of proposing plans for addressing global climate change. The General Debate of the 74th session of the UN General Assembly begins on 24 September. EPA/JUSTIN LANE Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
H Γκρέτα Τούνμπεργκ, 16χρονη ακτιβίστρια, παρευρέθηκε στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για το Κλίμα στην Νέα Υόρκη και όλα ξεκίνησαν όταν βρέθηκε στον ίδιο χώρο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

H Γκρέτα Τούνμπεργκ, η 16χρονη ακτιβίστρια, παρευρέθηκε στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για το Κλίμα στην Νέα Υόρκη και όλα ξεκίνησαν όταν βρέθηκε στον ίδιο χώρο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Η «αντιπαράθεση» ανάμεσα στην 16χρονη ακτιβίστρια και τον πρόεδρο των ΗΠΑ ξεκίνησε από τα… βλέμματα και πρώτη έριξε τα πυρά της η Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Το βλοσυρό βλέμμα της Τούνμπεργκ στον Τραμπ

Μη μπορώντας να κρύψει την «χαρά» της και ενώ περίμενε στην άκρη της αίθουσας επιφύλαξε στον Ντόναλντ Τραμπ την πιο παγερή υποδοχή. Το πρόσωπό της άλλαξε εντελώς μόλις αντίκρισε τον Τραμπ με αποτέλεσμα να γίνει αμέσως viral στα social media.

Το δολοφονικό της βλέμμα κατέγραψαν σε βίντεο και φωτογραφίες δεκάδες φωτογραφικοί φακοί. Το γεγονός ότι ο Τραμπ έχει συχνά αμφισβητήσει την επιστημονική εξήγηση πίσω από την αλλαγή του κλίματος, αποτέλεσε έναν από τους πολλούς λόγους που η Γκρέτα Τούνμπεργκ επέλεξε να τον κοιτάξει τόσο δυσαρεστημένα.

Η ειρωνική απάντηση του Τραμπ στο βλέμμα της Τούνμπεργκ

Ο Ντόναλντ Τραμπ εκείνη την στιγμή δεν την είδε και έτσι αγνόησε το συμβάν μόνο και μόνο για να ειρωνευτεί το 16χρονο κορίτσι λίγο αργότερα. Μετά την τυχαία αυτή συνάντηση ο Ντόναλντ Τραμπ φρόντισε να εκφράσει μέσω Twitter την εντύπωση που αποκόμισε. Μιλώντας για τη Γκρέτα δήλωσε ότι είναι ένα «χαρούμενο νεαρό κορίτσι» που ανυπομονεί «για ένα λαμπερό και υπέροχο μέλλον».

«Μοιάζει να είναι ένα χαρούμενο κορίτσι με ένα λαμπρό και υπέροχο μέλλον. Χάρηκα πολύ που την είδα!» έγραψε ειρωνευόμενος την Τούνμπεργκ.

Η Τούνμπεργκ «ξαναχτυπά» ειρωνευόμενη τον Τραμπ

Λίγες ώρες μετά το tweet του Ντόναλντ Τραμπ, που μιλά για την 16χρονη ακτιβίστρια και την χαρακτηρίζει ως ένα «χαρούμενο νεαρό κορίτσι» που ανυπομονεί «για ένα λαμπερό και υπέροχο μέλλον», η Γκρέτα Τούνμπεργκ του απαντά και δεν διστάζει να τον ειρωνευτεί και εκείνη.

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ άλλαξε την περιγραφή της στο προφίλ της στο Twitter και χρησιμοποίησε ακριβώς τα λόγια του Αμερικανού προέδρου για να «περιγράψει τον εαυτό της». «Ένα πολύ χαρούμενο νεαρό κορίτσι που ανυπομονεί για ένα λαμπρό και υπέροχο μέλλον» έγραψε χαρακτηριστικά, διατηρώντας την εχθρική της στάση απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ.