Η Goldman Sachs αναβαθμίζει τις τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες

Η Goldman Sachs αναβαθμίζει τις τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες
Τι προβλέπει ο επενδυτικός οίκος για την πορεία των 4 συστημικών τραπεζών της Ελλάδας.

Σε αναβάθμιση των τιμών-στόχων και σε νέες συστάσεις για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών προχώρησε η Goldman Sachs.

Στο σχετικό report του επενδυτικού ομίλου σημειώνεται πως οι ελληνικές τράπεζες κατέγραψαν ισχυρά αποτελέσματα για το β’ τρίμηνο του 2022, ξεπερνώντας κατά 16% τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη, με βελτίωση 5% στα καθαρά έσοδα από τόκους.

Ανά τράπεζα

Η Goldman αυξάνει την τιμή-στοχό για την Εθνική Τράπεζα στα 8 ευρώ, από 7,10 ευρώ προηγουμένως, με σύσταση Buy. Παράλληλα, βλέπει περιθώριο ανόδου 36%.

Για την Τράπεζα Πειραιώς αυξάνει την τιμή-στόχο στα 4,30 ευρώ από 3,50 ευρώ προηγουμένως, με σύσταση Buy. Η Goldman βλέπει περιθώριο κέρδους 39%.

Για την Alpha Bank αυξάνει την τιμή-στόχο στα 2,05 ευρώ από 1,86 ευρώ προηγουμένως, με σύσταση Buy. Για την τράπεζα βλέπει περιθώριο ανόδου 42%.

Για την Eurobank αυξάνει την τιμή-στόχο στα 1,85 ευρώ από 1,75 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας τη σύσταση Neutral. Η Goldman βλέπει περιθώριο ανόδου 21%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την καταθέσεις

Σχετικά με τις καταθέσεις, οι αναλυτές της Goldman αναφέρουν πως «οι τράπεζες με σχετικά υψηλότερη έκθεση σε μια πιο μαζική βάση πελατών λιανικής έχουν παρατηρήσει μια πιο αργή μετάβαση στις προθεσμιακές Η Εθνική Τράπεζα και η Τράπεζα Πειραιώς το ποσοστό των προθεσμιακών καταθέσεων ήταν στο 17% και 18% αντίστοιχα, ενώ για την Alpha Bank και τη Eurobank στο 29% και στο 32%».

Ακόμα, στο report σημειώνεται πως «η υπερκάλυψη των καθαρών τόκων υποστηρίχθηκε κυρίως από τα χαμηλότερα του αναμενόμενου beta καταθέσεων (συνολικά το μερίδιο των καταθέσεων προθεσμίας αυξήθηκε σε 24% το β’ τρίμηνο από 22% το α’ τρίμηνο). Οι τράπεζες με σχετικά υψηλότερη έκθεση σε πελάτες λιανικής σημείωσαν βραδύτερη μετάβαση στις προθεσμιακές καταθέσεις μέχρι στιγμής. Η ΕΤΕ και η Πειραιώς έχουν μερίδιο των προθεσμιακών καταθέσεων στο 17% και 18%, αντίστοιχα, ενώ για την Alpha και τη Eurobank τα ποσοστά ήταν 29% και 32%, αντίστοιχα».

Οι εκτιμήσεις για τη συνέχεια

Παράλληλα, ο επενδυτικός οίκος προβλέπει πως το γ’ τρίμηνο του 2023 θα είναι ισχυρό για τις ελληνικές τράπεζες, με περαιτέρω αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους που θα στηριχθεί από την άνοδο των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κατά 50 μονάδες βάσης.

Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, η Goldman εκτιμά οι τράπεζες με μια σχετικά υψηλότερη έκθεση σε μια πιο μαζική βάση πελατών λιανικής (Εθνική Τράπεζα και Πειραιώς) αναμένεται να καταγράψουν ισχυρότερα καθαρά έσοδα από τόκους και κέρδη προ φόρων, με στήριξη από τα χαμηλότερα beta καταθέσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: