Η Green Cola εδραιώνει τη θέση της στην αγορά και ανοίγει δεύτερο εργοστάσιο

Η Green Cola εδραιώνει τη θέση της στην αγορά και ανοίγει δεύτερο εργοστάσιο

Αύξηση μεριδίου αγοράς πέτυχε τον Απρίλιο η Green Cola.

Σημαντική αύξηση του μεριδίου αγοράς της πέτυχε η Green Cola τον Απρίλιο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Η εταιρεία, προκειμένου να ανταποκριθεί στην ανοδική τάση των πωλήσεων της και τη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση των προϊόντων της, τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει και την λειτουργία δεύτερης εγκατάστασης παραγωγής, στην Αττική.

Η Green Cola τον Απρίλιο σημείωσε το υψηλότερο μερίδιο αγοράς, που έχει καταγράψει από την ίδρυση της, με 10% στα αναψυκτικά τύπου cola, πιστοποιώντας την δυναμική που έχει αναπτύξει, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που εξέδωσε η IRI, η Green Cola σε επίπεδο τετράμηνου κατέγραψε ανάπτυξη πωλήσεων της τάξεως του +13% όταν συνολικά η κατηγορία μειώνεται το ίδιο διάστημα κατά -7%. Επίσης η Green Cola διατηρεί στην πίτα των αναψυκτικών τύπου cola το 8% του συνολικού όγκου σε επίπεδο πρώτου τετραμήνου, εδραιωμένη σταθερά στην δεύτερη θέση της κατηγορίας.

Τόσο η αύξηση του συνολικού μεριδίου όσο και η καταγραφή, για πρώτη φορά στην ιστορία της, διψήφιου αριθμού, σε επίπεδο όγκου πωλήσεων μήνα, έρχεται μάλιστα σε μια περίοδο που έχει ενταθεί ο ανταγωνισμός στα αναψυκτικά με στέβια, με την είσοδο νέων προϊόντων στην αγορά.

Όπως σημείωσε ο εμπορικός διευθυντής της Green Cola, Γιώργος Βενιέρης, «όταν λανσάραμε πριν από 5 χρόνια την cola με στέβια στην ελληνική αγορά, θεωρήθηκε ότι το εγχείρημά μας έχει υψηλό ρίσκο και μικρές πιθανότητες επιτυχίας. Η σημαντική αύξηση των πωλήσεών μας αλλά και η δημιουργία προϊόντων cola με στέβια από άλλες εταιρείες του κλάδου, αποτελεί μια δικαίωση για εμάς. Αυτό που οραματιστήκαμε, να δημιουργήσουμε μια νέα κατηγορία αναψυκτικών, χωρίς ζάχαρη και άλλες γλυκαντικές ουσίες, έρχεται σήμερα να γίνει η κυρίαρχη τάση».

Η Green Cola Hellas, αποτελεί μια αμιγώς ελληνική εταιρεία, με βάση παραγωγής την Ορεστιάδα, κατακτώντας, σε λίγα χρόνια από την ίδρυση της, ένα σημαντικό μερίδιο στην ελληνική αγορά, ενώ βρίσκεται ήδη σε περισσότερες από 20 χώρες, ανά τον κόσμο. Συγκαταλέγεται σήμερα στις πλέον αναπτυσσόμενες ελληνικές εταιρείες βάσει ρυθμού ανάπτυξης.

Πριν από μερικούς μήνες ανακοίνωσε την στρατηγική επιχειρηματική συμφωνία της με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Στέβια Ελλάς», με στόχο τη μέγιστη αξιοποίηση της ελληνικής καλλιέργειας στέβια στα αναψυκτικά της καθώς και στην ενίσχυση της προσπάθειας για την προοδευτική αύξηση και προσέλκυση Ελλήνων παραγωγών που θα εισέλθουν στο σχήμα του Συνεταιρισμού.