Οι κακές συνήθειες που πρέπει αμέσως να σταματήσετε

Ο αρθρογράφος Tim Ferriss παρουσιάζει τρόπους με τους οποίους θα εξοικονομήσετε χρόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι και εμπειρογνώμονες της παραγωγικότητας προτείνουν διάφορους τρόπους προκειμένου να γίνετε πιο παραγωγικοί και να αποκτήσετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο για να κάνετε πιο ουσιώδη πράγματα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σε ένα πρόσφατο δημοσίευμα, ο αρθρογράφος Tim Ferriss προτείνει κάποιες κακές συνήθειες που θα πρέπει σίγουρα να σταματήσετε:

Μην απαντάτε σε κλήσεις από άγνωστους αριθμούς 

Ο Ferriss παρουσιάζει πολλά επιχειρήματα για την παραπάνω συνήθεια. Πρώτα απ’ όλα, η διακοπή της εργασίας σας θα αποσπάσει τη συγκέντρωσή σας και κατά συνέπεια θα σπαταλήσετε περισσότερο χρόνο για να την ξανακερδίσετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google Voice ή το Phone Tag για να ελέγξετε την αλληλογραφία ή τα μηνύματα στον τηλεφωνητή.

Μην στέλνετε email νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ

Στην πρώτη περίπτωση, εάν ασχολείστε με τα email σας το πρωί, παράλληλα ανακατεύετε τις προτεραιότητές σας και όλα σας τα σχέδια για την ημέρα που μόλις ξεκίνησε, ενώ εάν ασχολείστε το βράδυ, η αϋπνία είναι δεδομένη.

Μην συμφωνείτε να συμμετέχετε σε συνεδριάσεις χωρίς να ξέρετε τί ώρα θα τελειώσουν

«Καμία συνεδρίαση δεν πρέπει να διαρκεί παραπάνω από 30 λεπτά», υποστηρίζει ο Ferriss.

Μην αφήνετε τους συνομιλητές σας να πολυλογούν 

Ακούγεται σκληρό, αλλά είναι απαραίτητο. Οι μικρές συνομιλίες καταλήγουν σε μεγάλες συζητήσεις. Συνεπώς, όταν κάποιος αρχίζει να σας αναλύει το πώς πέρασε το σαββατοκύριακό του, μπορείτε πολύ ευγενικά να τον ενημερώσετε ότι βρίσκεστε στη μέση μιας υποχρέωσής σας, την οποία πρέπει άμεσα να την ολοκληρώσετε.

Σταματήστε να ελέγχετε συνεχώς τα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Καλό είναι να ελέγχετε τα email σας σε τακτά χρονικά διαστήματα, εάν γίνεται και δυο φορές την ημέρα.

Μην εργάζεστε περισσότερο για να έχετε αργότερα ελεύθερο χρόνο

Αρχικά πρέπει να ιεραρχήσετε τις προτεραιότητές σας. Μην κάνετε το λάθος να εργάζεστε μανιωδώς και ξεκινήστε να «κλείνετε» τις υποχρεώσεις σας που επείγουν.

Μην κουβαλάτε παντού το κινητό σας

Τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα αφήστε το κινητό σας σε ένα σημείο στο οποίο δεν θα έχετε πρόσβαση.

Μην αφήνετε την εργασία να γεμίσει το κενό που θα πρέπε οι δικοί μας άνθρωποι να γεμίσουν

«Η δουλειά δεν είναι το παν στη ζωή», αναφέρει ο Ferriss. Σε αυτό ίσως να συμφωνεί η πλειοψηφία των εργαζομένων. Υπερασπιστείτε το χρόνο με τα αγαπημένα σας πρόσωπα με τον ίδιο τρόπο που προσπαθείτε να κλείσετε μια σημαντική επαγγελματική συνάντηση.