Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή στο επίκεντρο του ΚΥΣΕΑ – Σε εγρήγορση οι ελληνικές αρχές

Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή στο επίκεντρο του ΚΥΣΕΑ – Σε εγρήγορση οι ελληνικές αρχές
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η πολιτική φύλαξης των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ και η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά και οι επιπτώσεις τους στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή, ήταν το αντικείμενο της σημερινής συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε συνολική επισκόπηση της κατάστασης στην περιοχή, καθώς και ενημέρωση για τον επαναπατρισμό Ελλήνων πολιτών από το Ισραήλ υπό τον συντονισμό του Υπουργείου Εξωτερικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημειώνεται ότι το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» είναι ένα από τα τέσσερα σημεία στην Ευρώπη που εξυπηρετούν πτήσεις επαναπατρισμού από το Ισραήλ, τις οποίες και θα συνεχίσει να εξυπηρετεί και για ξένους υπηκόους.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, συζητήθηκαν όλες οι πτυχές της κρίσης στην περιοχή με έμφαση στη διάσταση της ασφάλειας, εσωτερικής και εξωτερικής. Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται πάντα σε εγρήγορση. Η πολιτική φύλαξης των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: