Η κινεζική Xpeng μπαίνει «σφήνα» στους μεγάλους της ηλεκτροκίνησης στην Ευρώπη

Η κινεζική Xpeng μπαίνει «σφήνα» στους μεγάλους της ηλεκτροκίνησης στην Ευρώπη
People visit the Xpeng booth during the 20th Shanghai International Automobile Industry Exhibition in Shanghai on April 19, 2023. (Photo by Hector RETAMAL / AFP) Photo: AFP
Με παρουσία στην Ολλανδία και τη Νορβηγία, η κινεζική εταιρεία θέλει να επεκταθεί στις μεγάλες οικονομίες της ηπείρου μας.

Την περαιτέρω επέκταση της στο χώρο της ηλεκτροκίνησης στην Ευρώπη σχεδιάζει η κινεζική Xpeng, ετοιμάζοντας να εισέλθει στις αγορές της Γερμανίας, της Βρετανίας και της Γαλλίας το 2024.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Xpeng, Μπράιν Γκου, μιλώντας στη μεγάλη έκθεση αυτοκίνησης IAA Mobility που διεξάγεται στο Μόναχο της Γερμανίας «έχουμε ένα τολμηρό πλάνο για να κινηθούμε στην παγκόσμια αρένα». Ήδη η εταιρεία κάνει πωλήσεις στην Ολλανδία και τη Νορβηγία.

Ο Γκου είπε ακόμα πως η Xpeng θα ξεκινήσει από τις αρχές του επόμενου χρόνου τη διάθεση των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της G9 και P7 στο Ισραήλ. Ακόμα, θα διαθέτει δεξιοτίμονα οχήματα για το μοντέλο G6.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H σημασία της ευρωπαϊκής αγοράς για την Κίνα

Όπως σημειώνει το Reuters, οι κατασκευαστές ηλεκτρονικών αυτοκινήτων της Κίνας θέλουν να επεκταθούν στην Ευρώπη, επιδιώκοντας υψηλότερο περιθώρια κέρδους και ταχύτερη ανάπτυξη στις ξένες αγορές, θέτοντας… εντός έδρας προκλήσεις για τους Ευρωπαίους ανταγωνιστές τους με φθηνότερες τιμές οχημάτων.

Παράλληλα, αντιμετωπίζουν έναν «πόλεμο τιμών» στην Κίνα που έχει πιέσει την κερδοφορία και την ανάπτυξη τους.

Ενώ οι πωλήσεις των κινεζικών εταιρειών κερδίζουν έδαφος στις περιοχές της Νοτιοανατολικής Ασίας και της Νότιας Αμερικής, η αγορά της Ευρώπης συνεχίζει να παρουσιάσει δυσκολίες.

Αν και μπορούν συχνά να προσφέρουν ανταγωνιστικές τιμές πώλησης των οχημάτων τους, έχουν αντιμετωπίσει προκλήσεις όπως οι ρυθμιστικοί κανόνες, οι υποδομές ηλεκτροκίνησης, οι προτιμήσεις των καταναλωτών και η αναγνώριση των brands τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com