Η κληρονομιά της Caitlin Clark στο κολεγιακό μπάσκετ έχει εδραιωθεί – ακόμα και χωρίς πρωτάθλημα

Η κληρονομιά της Caitlin Clark στο κολεγιακό μπάσκετ έχει εδραιωθεί – ακόμα και χωρίς πρωτάθλημα
Photo: pixabay.com
Τον ημιτελικό Αϊόβα-UConn παρακολούθησαν 14,2 εκατομμύρια άνθρωποι – πρόκειται για αριθμό-ρεκόρ όχι μόνο για το κολεγιακό γυναικείο μπάσκετ, αλλά για οποιαδήποτε μετάδοση μπάσκετ στο ESPN.

Των Emma Hinchliffe & Joseph Abrams

Η Νότια Καρολίνα και η Αϊόβα αναμετρήθηκαν προχθές στον τελικό του γυναικείου μπάσκετ του NCAA και η νίκη της Νότιας Καρολίνας με 87-75 σφράγισε την αήττητη σεζόν της. Ήταν μια περήφανη και λυτρωτική στιγμή για την προπονήτρια Dawn Staley και παίκτριες-σταρ όπως η Kamilla Cardoso έναν χρόνο αφότου η Αϊόβα είχε βάλει τέλος σε μια τέλεια σεζόν της Νότιας Καρολίνας.

Αυτή τη φορά, εκατομμύρια περισσότεροι άνθρωποι συντονίστηκαν και παρακολούθησαν όλη τη διαδρομή των ομάδων προς το πρωτάθλημα. Αυτό οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, σε μια παίκτρια που δεν κέρδισε χθες: την Caitlin Clark. Η ευστοχία και η δύναμη της πρωταγωνίστριας της Αϊόβα δεν ήταν αρκετές για να κατακτήσει το πρωτάθλημα, αλλά άλλαξε για πάντα το γυναικείο μπάσκετ.

Η Clark αναμένεται να είναι το Νο. 1 στο επερχόμενο ντραφτ του WNBA και ο χθεσινός τελικός σήμανε το τέλος της καριέρας της στο κολεγιακό πρωτάθλημα. Πριν από το πρωτάθλημα, είπε ότι ελπίζει η κληρονομιά της να είναι μεγαλύτερη από πόντους ή κερδισμένα παιχνίδια. «Ελπίζω να είναι αυτό που μπόρεσα να κάνω για το γυναικείο μπάσκετ. Ελπίζω να είναι τα νεαρά αγόρια και τα νεαρά κορίτσια που εμπνέονται να παίξουν αυτό το άθλημα ή ονειρεύονται να κάνουν ό,τι θέλουν να κάνουν στη ζωή τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή η κληρονομιά είναι ήδη εδώ. Τον ημιτελικό Αϊόβα-UConn παρακολούθησαν 14,2 εκατομμύρια άνθρωποι – πρόκειται για αριθμό-ρεκόρ όχι μόνο για το κολεγιακό γυναικείο μπάσκετ, αλλά για οποιαδήποτε μετάδοση μπάσκετ στο ESPN. Πριν από τρία χρόνια, οι αθλήτριες μπάσκετ αντιμετωπίζονταν ως παίκτριες δεύτερης κατηγορίας από το NCAA, γεγονός που είχε προκαλέσει προβληματισμό στο άθλημα. Επομένως, η σημασία των 14,2 εκατομμυρίων θεατών – και ο ρόλος της Clark ώστε αυτοί να βρεθούν μπροστά στις οθόνες – είναι μεγάλη.

Ο προπονητής της Νότιας Καρολίνας, Staley, αφιέρωσε μια στιγμή στην εορταστική ομιλία της για να επαινέσει την Clark και τον αντίκτυπό της στο άθλημα. «Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά την Caitlin Clark που αναβάθμισε το άθλημά μας», είπε η Staley. «Και εφόσον είναι η Νο. 1 επιλογή στο ντραφτ του WNBA, είναι δεδομένο ότι θα αναβαθμίσει και αυτό το πρωτάθλημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πηγή: fortune.com