Η «κρυφή» συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου και η σιγουριά για τη συμφωνία των Πρεσπών

Η «κρυφή» συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου και η σιγουριά για τη συμφωνία των Πρεσπών

Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν δεδομένη τη ψήφιση της συμφωνίας από τη Βουλή.

Εξασφαλισμένη θεωρούν την υποστήριξη της συμφωνίας των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή -με ψήφους από ανεξάρτητους και κεντροαριστερούς βουλευτές- κυβερνητικοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με δηλώσεις τους που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Συγκεκριμένα σε ανταπόκρισή του, το διεθνές πρακτορείο αναφέρεται στο νέο κύμα αβεβαιότητας που πυροδότησαν για το μέλλον του κυβερνητικού συνασπισμού οι πρόσφατες τοποθετήσεις του υπουργού Άμυνας Π. Καμμένου και αφού περιγράψει τους αριθμητικούς συσχετισμούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, σημειώνει:

«Αλλά σε μία προσπάθεια να καθησυχάσουν τους φόβους για μία κυβερνητική κατάρρευση, εάν η Συμφωνία για τη ‘Μακεδονία’ φθάσει για ψήφιση στο ελληνικό Κοινοβούλιο, κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν πει ότι η υποστήριξη από τους ανεξάρτητους και κεντροαριστερούς βουλευτές έχει ήδη διασφαλισθεί».

«Ωστόσο τα σχόλια Καμένου πυροδότησαν εντονότατη διαμάχη ακόμη και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ», προσθέτει στην ανταπόκρισή του το διεθνές πρακτορείο αναφερόμενο στα όσα εκτυλίχθηκαν το Σαββατοκύριακο στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Για να πέσουν οι τόνοι Τσίπρας και Καμμένος είχαν τετ – α- τετ χθες το μεσημέρι στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων. Εκεί «κλείδωσε» και το σημερινό υπουργικό συμβούλιο –στις 12 το μεσημέρι–, που στόχο έχει να στείλει το μήνυμα πως η κυβέρνηση προχωρεί ενωμένη προς την υλοποίηση του έργου της, όπως σημείωσε και ο πρωθυπουργός το Σάββατο, όταν έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην υλοποίηση του νομοθετικού έργου που θα έρθει στη Βουλή.

Η παρουσία Καμμένου στο υπουργικό συμβούλιο (και η διαβεβαίωσή του) ότι δεν θα προκαλέσει τίποτε που να διαταράσσει αυτή την απρόσκοπτη πορεία της χώρας προς την ανάκτηση της πολιτικής χειραφέτησης, αναμένεται να ρίξει τους τόνους της αντιπαράθεσης μεταξύ του αρχηγού των ΑΝΕΛ και των μελών εκείνων της κυβέρνησης που ζητούν την σταδιακή απαγκίστρωση από τον Πάνο Καμμένο.

Βέβαια μετά τις δηλώσεις Καμμένου και τις αντιδράσεις που δημιούργησε, έπεσαν οι τόνοι και αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι Τσίπρας – Καμμένος συναντήθηκαν και έφαγαν μαζί χτες το μεσημέρι.