Η L’Oreal αναζητά startups που θα αναπτύξουν «έξυπνες» βούρτσες μαλλιών

Η L’Oreal αναζητά startups που θα αναπτύξουν «έξυπνες» βούρτσες μαλλιών
epa06217992 (FILE) - View of L'Oreal sign in Paris, France, 16 February 2010 (reissued 21 September 2017). According to media reports, French businesswoman Liliane Bettencourt, the heiress of cosmetics giant L'Oreal and daughter of the company's founder, has died on 21 September 2017. Bettencourt was also considered the richest woman in the world, according to a Forbes rating. She was 94. EPA/YOAN VALAT *** Local Caption *** 02035304 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η μεγαλύτερη εταιρεία καλλυντικών στον κόσμο θέλει να δει να εμφανίζεται περισσότερη τεχνολογία ομορφιάς.

 

Η L’Oreal, η μεγαλύτερη εταιρεία καλλυντικών στον κόσμο, θέλει να δει περισσότερη τεχνολογία ομορφιάς, όπως π.χ. βούρτσες μαλλιών με αισθητήρες που θα σου λένε πώς να φροντίσεις τα μαλλιά σου και έμπλαστρα που θα σε ενημερώνουν για το πόσο πολύ σε βλέπει ο ήλιος.

Στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πρόκειται να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα συνεργασίας με startups στο Παρίσι, καθώς εντείνει τις επενδύσεις στην ψηφιακή τεχνολογία και αναζητά νέα προϊόντα όπως οι «έξυπνες» βούρτσες μαλλιών.

Η L’Oreal πραγματοποιεί ένα ολοένα και μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεών της διαδικτυακά και έχει ήδη λανσάρει υπηρεσίες και προϊόντα για πελάτες που κατέχουν τις νέες τεχνολογίες, όπως π.χ. μια εφαρμογή τηλεφώνου για εικονικές δοκιμές μακιγιάζ.

Η γαλλική εταιρεία είπε ότι θα επιδιώξει να αναπτύξει περισσότερες καινοτομίες συνεργαζόμενη με 10-12 νεοφυείς επιχειρήσεις ετησίως.

«Ο κόσμος της ομορφιάς έχει ήδη γίνει πολύ ψηφιακός… αυτό θα μας επιτρέψει να πάμε παραπέρα» είπε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της L’Oreal, Jean-Paul Agon, σε ένα παλιό σιδηροδρομικό σταθμό στο Παρίσι που πλέον φιλοξενεί γραφεία νεοφυών επιχειρήσεων.

Ο χώρος, γνωστός ως ‘Station F’, στήθηκε από τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Xavier Niel. Πλέον, εκεί θα φιλοξενείται κι ένα εργαστήρι της L’Oreal.

Ο Agon δεν είπε το ακριβές ποσό που έχει συνολικά επενδύσει η L’Oreal μέχρι σήμερα σε startup και διαδικτυακή ανάπτυξη, αλλά ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός της εταιρείας για οτιδήποτε ψηφιακό αυξάνεται ταχύτατα.

Η εταιρεία δαπανά το 35% του προϋπολογισμού της για τα media σε ψηφιακές εκστρατείες και έχει προσλάβει 1.700 άτομα για να εργαστούν στον συγκεκριμένο τομέα, ανέφερε ο ίδιος. Πέντε χρόνια πριν, ο αντίστοιχος αριθμός του προσωπικού δεν ξεπερνούσε τα 150 άτομα.

Η L’Oreal εξασφαλίζει το 7% των εσόδων της – τα οποία άγγιξαν τα 13,4 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο για το πρώτο εξάμηνο του έτους – από διαδικτυακές πωλήσεις. Το 2015, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν μόλις 5%. Οι στόχοι διαδικτυακής ανάπτυξης της εταιρείας δεν έχουν αποκαλυφθεί.

Η εταιρεία έχει ήδη επενδύσει στο Founders Factory του Λονδίνου, μια θερμοκοιτίδα για νεοφυείς επιχειρήσεις, ενώ διαθέτει το δικό της πρόγραμμα καινοτομίας στο Σαν Φραντσίσκο.

Στα προϊόντα που έχουν ήδη αναπτυχθεί εκεί περιλαμβάνεται ένα ηλεκτρονικό έμπλαστρο για ακτίνες UV που μετρά την έκθεση στον ήλιο.

Όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, εκτός από την αναζήτηση νέων τεχνολογιών σε τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη και το λογισμικό αναγνώρισης φωνής, η L’Oreal θα δουλέψει με τις startup πάνω στην ανάπτυξη νέων προϊόντων ομορφιάς, όπως κρέμες και μακιγιάζ.