Οι low cost αεροπορικές πάνε όλο και πιο μακριά: Ευρώπη – ΗΠΑ με 65 ευρώ!

Οι low cost αεροπορικές πάνε όλο και πιο μακριά: Ευρώπη – ΗΠΑ με 65 ευρώ!

Το 2017 είναι η χρονιά που θα μπορούμε να ταξιδέψουμε πιο φθηνά και πιο μακριά, καθώς οι low cost αεροπορικές μπαίνουν δυναμικά στα διηπειρωτικά.

Κωστής Χριστοδούλου

Μία ιστορική στιγμή πλησιάζει: το ταξίδι προς την Αμερική πέφτει και επίσημα κάτω από τα 100 ευρώ. Τουλάχιστον τέτοιες τιμές μπορούν να απολαύσουν μέσα στο 2017 κάποιοι από αυτούς που θα πετάξουν με τη Norwegian Air η οποία ανοίγει την γραμμή από το Κορκ και το Σάνον της Ιρλανδίας προς Βοστόνη και Νέα Υόρκη αντίστοιχα.

Η σκανδιναβική low cost, παίζοντας μέσα στην έδρα της Ryanair κατάφερε να γίνει αυτή η πρώτη αεροπορική η οποία ξεκινάει τακτικές πτήσεις μεταξύ των δύο ηπείρων εκμεταλλευόμενη τόσο την πιο κοντινή απόσταση όσο και την έντονη παρουσία του ιρλανδικού στοιχείου στις δύο αμερικανικές πόλεις.

Στο ίδιο ακριβώς σκεπτικό, δηλαδή την θέση της Ελλάδας ως ανατολική πύλη της Ευρώπης σε συνδυασμό με το έντονο ελληνικό στοιχείο στην Αυστραλία, η Scoot ξεκινάει τον προσεχή Ιούνιο low cost πτήσεις από Αθήνα προς Αυστραλία μέσω Σιγκαπούρης όπου είναι και η έδρα της.

Ένα άλλο κοινό στοιχείο που ενώνει τις δύο φιλόδοξες προσπάθειες είναι ότι και οι δύο θα χρησιμοποιήσουν τα ολοκαίνουργα Boeing 787 Dreamliner τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για μακρινά ταξίδια αλλά το βασικό τους πλεονέκτημα είναι ότι “καίνε” 20% λιγότερα καύσιμα συγκριτικά με αντίστοιχου μεγέθους αεροσκάφη.

Η επιτυχία των δύο εγχειρημάτων αναμένεται να αλλάξει σημαντικά τον χάρτη των αερομεταφορών καθώς αναμένεται το παράδειγμα να ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες ρίχνοντας έτσι και άλλο τους ναύλους και αυξάνοντας το τουριστικό ρεύμα.

Στην περίπτωση της Norwegian τα one way εισιτήρια χωρίς καμία παροχή ξεκινούν από 65 ευρώ (69 δολάρια) ενώ στην premium economy όπου έχεις περισσότερο χώρο για τα πόδια, δυνατότητα να “ρίξεις” το κάθισμα πίσω και καλύτερο φαγητό το κόστος ανεβαίνει κατά 200 δολάρια.

Πηγή: news247.gr