Η μεγαλύτερη έκθεση έργων του Τόλκιν πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η έκθεση θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, χειρόγραφα προσχέδια και σκίτσα του συγγραφέα του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών».

Μπορεί πολλοί να γνωρίζουν πλέον τον Τζ. Ρ.Ρ. Τόλκιν ως τον συγγραφέα του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», αλλά λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν ότι ήταν παράλληλα ένας εξαιρετικός εικονογράφος. Τώρα, οι Αμερικανοί θαυμαστές του έργου του θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν, στη μεγαλύτερη έκθεση που έχει γίνει ποτέ γι’ αυτόν, τα υλικά με τα οποία ο Βρετανός συγγραφέας δημιούργησε το σύμπαν της «Μέσης Γης».

Από τις 25 Ιανουαρίου ως τις 12 Μαΐου, στο Morgan Library and Museum της Νέας Υόρκης θα φιλοξενείται η έκθεση «Τόλκιν: Δημιουργός της Μέσης Γης». Η οποία είναι «η πιο εκτεταμένη, εδώ και πολλές γενιές, δημόσια έκθεση πρωτότυπου υλικού που σχετίζεται με τον Τόλκιν», αντλώντας από «τις συλλογές του Αρχείου Τόλκιν από την Bodleian Library στην Οξφόρδη, των Marquette University Libraries του Μιλγουόκι, τη Morgan και ιδιώτες συλλέκτες που θα δανείσουν αντικείμενα από τις συλλογές τους».

(FILES) Undated photo shows the writer J.R. Tolkien. Before writing "Lord of the Rings", the inspiration for an eagerly awaited film which has its world premiere in London 10 December 2001, John Ronald Reuel Tolkien was a university professor with a consuming passion for rare historical languages.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει «οικογενειακές φωτογραφίες και αναμνηστικά, τις αρχικές εικονογραφήσεις του Τόλκιν, χάρτες, χειρόγραφα προσχέδια και σκίτσα που σχετίζονται με το «Χόμπιτ», το «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» και το «Το Σιλμαρίλιον»».

Μπορεί τα μυθιστορήματα του Τόλκιν να διχάζουν το κοινό, αλλά μετά την έκθεση «Τόλκιν: Δημιουργός της Μέσης Γης» ακόμη και οι πιο άτεγκτοι επικριτές του συγγραφέα θα αναγνωρίσουν το εύρος και το βάθος των επιτευγμάτων του.