Η Μέγκαν αποκάλυψε ότι το ανθρώπινο δυναμικό του Παλατιού αρνήθηκε να τη βοηθήσει όταν δεχόταν «πόλεμο»

Η Μέγκαν αποκάλυψε ότι το ανθρώπινο δυναμικό του Παλατιού αρνήθηκε να τη βοηθήσει όταν δεχόταν «πόλεμο»
epa06677082 Meghan Markle attends a reception for the Commonwealth Youth Forum as part of the Commonwealth Heads of Government Meeting in London, Britain, 18 April 2018. Britain's Prince Harry and his fiancee Mehan Markle took part in a meeting with young leaders. EPA/STR / POOL UK AND IRELAND OUT SHUTTERSTOCK OUT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Μέγκαν είπε ότι πήγε στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού του παλατιού όταν η ρατσιστική και σεξιστική κάλυψη των ειδήσεων στα ταμπλόιντ του Ηνωμένου Βασιλείου την οδήγησε σε αυτοκτονικές σκέψεις.

της Claire Zillman

Η πολυαναμενόμενη συνέντευξη της Όπρα Γουΐνφρει με τον Χάρι και την Μέγκαν, τον Δούκα και τη Δούκισσα του Σάσεξ την Κυριακή το βράδυ, ήταν γεμάτη αποκαλύψεις για τα εκατομμύρια θεατών που πιθανότατα την παρακολούθησαν.

Μεταξύ των λεπτομερειών που το ζευγάρι εξομολογήθηκε: Η Μέγκαν έκανε αυτοκτονικές σκέψεις ως αποτέλεσμα των «καθημερινών ‘βιτριολικών’ επιθέσεων», οι δύο τους παντρεύτηκαν κρυφά πριν από τη δημόσια τελετή τους, το δεύτερο παιδί τους θα είναι κορίτσι, και κάποιος στο παλάτι εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με το πόσο σκουρόχρωμο θα ήταν το χρώμα του δέρματος του γιού τους Άρτσι.

Η Γουΐνφρει αντέδρασε σε αυτήν την τελευταία αποκάλυψη με δυσπιστία. «Τι;» αναφώνησε.

Αλλά ένα μυστικό που αποκάλυψε η Μέγκαν μπορεί να είχε τη μεγαλύτερη επίδραση στους θεατές. Είπε ότι πήγε στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού του παλατιού όταν η ρατσιστική και σεξιστική κάλυψη των ειδήσεων στα ταμπλόιντ του Ηνωμένου Βασιλείου την οδήγησε σε αυτοκτονικές σκέψεις.

Η Μέγκαν είπε στη Γουΐνφρει ότι εκείνοι με τους οποίους μίλησε ήταν συμπονετικοί, αλλά της είπαν: «Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να σας προστατεύσουμε, επειδή δεν είστε αμειβόμενος υπάλληλος του θεσμού».

«Ήταν με email και ζητούσα βοήθεια, λέγοντας πολύ συγκεκριμένα, ‘Με ανησυχεί η ψυχική μου υγεία’», είπε η Μέγκαν. Οι υπεύθυνοι στο HR συμφώνησαν ότι οι επιθέσεις που αντιμετώπιζε ήταν «δυσανάλογα τρομερές», αλλά δεν έκαναν καμία ενέργεια.

Η εμπειρία της Μέγκαν με την άρνηση βοήθειας από το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού είναι γνώριμη σε πολλούς. Οι αγωγές τα τελευταία χρόνια αποκαλύπτουν ότι το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού είναι συχνά η πρώτη στάση για υπαλλήλους που αισθάνονται ότι υφίστανται διακρίσεις ή απειλούνται κατά την εργασία, αλλά πολύ συχνά, το τμήμα δεν καταφέρνει να επιλύσει επαρκώς το ζήτημα.

Αυτή η αδράνεια οφείλεται σε μυριάδες παράγοντες, αλλά ο πολλαπλασιασμός των ρυθμίσεων στο χώρο της εργασίας κατά τον περασμένο αιώνα φανερώνει ότι, γενικά, ο σκοπός των σύγχρονων τμημάτων ανθρώπινου δυναμικού είναι να προστατεύουν μια εταιρεία ή έναν οργανισμό και την εκτελεστική ομάδα τους από την ευθύνη, ακόμη και αν αυτό είναι σε βάρος ενός μεμονωμένου εργαζόμενου.

Δείτε ακόμα: Το αστρονομικό ποσό που πλήρωσε το CBS για τα δικαιώματα της συνέντευξης των Μέγκαν-Χάρι

Πηγή: fortune.com