Η Μέι είναι κάθετη: Το άρθρο 50 θα ενεργοποιηθεί έως τα τέλη Μαρτίου

Η Μέι είναι κάθετη: Το άρθρο 50 θα ενεργοποιηθεί έως τα τέλη Μαρτίου
epa05596048 Britain's Prime Minister Theresa May holds a press conference after attending her first European Summit in Brussels, Belgium, 21 October 2016. EU Leaders met for a two-day summit to discuss migration, trade and Russia, including its role in Syria. EPA/YOAN VALAT

Εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού δήλωσε ότι το χρονοδιάγραμμα παραμένει ως έχει.

Η βρετανική κυβέρνηση συνεχίζει να έχει ως στόχο της η επίσημη διαδικασία για την αποχώρηση από την ΕΕ να εκκινήσει έως τα τέλη Μαρτίου και δεν πιστεύει ότι η δικαστική απόφαση που απαιτεί την έγκριση του κοινοβουλίου θα διαταράξει αυτό το χρονοδιάγραμμα.

Εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ότι η κυβέρνηση υπήρξε σαφής ότι έχει την εξουσία να ενεργοποιήσει το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, βάσει του οποίου θα ξεκινήσουν συνομιλίες διάρκειας έως δύο ετών για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

«Το σχέδιό μας παραμένει να ενεργοποιήσουμε το Άρθρο 50 έως τα τέλη Μαρτίου, πιστεύουμε ότι το χρονοδιάγραμμα θα το επιτρέψει αυτό», δήλωσε η εκπρόσωπος.

«Σαφήνεια» για τις βρετανικές προθέσεις ζητεί το Βερολίνο

Η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει ανάγκη από σαφήνεια ως προς τις προθέσεις της Βρετανίας για την έξοδο από την Ενωση προς το τελος του Μαρτίου του επομένου έτους προκειμένου να αποφευθεί ένα χάος στις ευρωπαϊκές εκλογές του 2019, προειδοποίησε ο πρόεδρος της επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της γερμανικής βουλής, ο χριστινοαδημοκράτης Γκίντερ Κρίχμπαουμ.

«Είναι απολύτως επιθυμητό να έχουμε σαφήνεια μέχρι τον Μάρτιο ως προς τις προθέσεις της Βρετανίας. Διαφορετικά, το χάος που προκλήθηκε από το δημοψήφισμα του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον θα επηρεάσει τις εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο το 2019», προειδοποίησε ο Κρίχμπαουμ.

Διαβάστε επίσης: «Ήττα» για την Τερέσα Μέι η απόφαση του Ανώτερου Δικαστηρίου