Οι μεταρρυθμίσεις στην οικονομία που συμφώνησαν Βαρουφάκης και ΟΟΣΑ

Οι μεταρρυθμίσεις στην οικονομία που συμφώνησαν Βαρουφάκης και ΟΟΣΑ
Greece's Finance Minister Yanis Varoufakis reacts after a meeting at the OECD in Paris, France, June 17, 2015. Greek Finance Minister Yanis Varoufakis said on Wednesday he and his euro zone counterparts were unlikely to reach a aid-for reforms deal at a meeting on Thursday. Varoufakis said Greece and its international lenders needed to strike a deal at the level of heads of state and government. REUTERS/Charles Platiau - RTX1GYAC

Σε ποιους κλάδους αναμένονται παρεμβάσεις από την κυβέρνηση.

Μετά από περίπου δυόμισι ώρες συνάντηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία και τα τεχνικά κλιμάκια που συνεργάζονται με την Ελλάδα για ορισμένες μεταρρυθμίσεις, ο ΟΟΣΑ εξέδωσε το παρακάτω ανακοινωθέν:

«Ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης συναντήθηκαν σήμερα το απόγευμα για να συζητήσουν ύστερα από αίτημα της Ελλάδας την υποστήριξη του ΟΟΣΑ στο σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας σειράς μεταρρυθμίσεων που η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να εισάγει σε διάφορους τομείς των πολιτικών της.

Ο Άνχελ Γκουρία και ο Γιάνης Βαρουφάκης συμφώνησαν οι μεταρρυθμίσεις να επικεντρωθούν στο χονδρικό εμπόριο, στην αγορά των μίντια, στις κατασκευές, στον τραπεζικό τομέα, καθώς και την καλύτερη εξυπηρέτηση από τις δημόσιες υπηρεσίες.

Επίσης, μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν για την αγορά εργασίας, τις συντάξεις, την καταπολέμηση της διαφθοράς, και τις προμήθειες στο Δημόσιο, και συμφώνησαν για τα επόμενα βήματα αυτής της συνεργασίας, και το χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή και την επίβλεψη αυτών των μεταρρυθμίσεων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ