Η Morgan Stanley προβλέπει: Αυτή η χώρα θα διαθέτει την καλύτερη αγορά για το 2017

Η Morgan Stanley προβλέπει: Αυτή η χώρα θα διαθέτει την καλύτερη αγορά για το 2017
Tokyo skyline on the night Photo:

Μπορεί το 2016 να φθάνει στο τέλος του, οι προβλέψεις της αγοράς για το νέο έτος έχουν ήδη ξεκινήσει. 

Κι ενώ το 2016 φθάνει στο τέλος του, οι προβλέψεις της αγοράς για το νέο έτος έχουν ήδη ξεκινήσει. Πρόσφατη έκθεση της Morgan Stanley παρουσιάζει την πιο κατάλληλη χώρα για να επενδύσει κανείς το 2017.

«Η Ιαπωνία θα βρίσκεται στην κορυφή της αγοράς», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η έκθεση δείχνει ότι η ιαπωνική αγορά το 2017 θα έρθει με «ελκυστικές μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις» και «κυκλική δύναμη», ενώ υπάρχουν προοπτικές για αύξηση των κερδών.

Οι θετικές εκτιμήσεις της τράπεζας για την Ιαπωνία προέρχονται εν μέρει από την ισχυρή και αναμενόμενη οικονομική ανάπτυξη της χώρας και τη συνεχιζόμενη αποδυνάμωση του γιεν Ιαπωνίας.

Το Bloomberg αναφέρει ότι αυτό ήρθε ως αποτέλεσμα της ενίσχυσης του δολαρίου στις ΗΠΑ, έπειτα από την ανακοίνωση πιθανότητας αύξησης των επιτοκίων της Federal Reserve, μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ. Η έκθεση ακόμη προσθέτει ότι τα κέρδη των ιαπωνικών εταιρειών – ιδιαίτερα εκείνων με σημαντικό εξωτερικό εισόδημα – θα ενισχυθούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικονομία της Ιαπωνίας αναπτύχθηκε από έτος σε έτος κατά 2,2% το διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το Reuters, με το τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο οικονομικής ανάπτυξης, να πείθει ακόμη και τους αναλυτές από άλλες τράπεζες ότι η Ιαπωνία θα έχει ένα πιο κερδοφόρο έτος το 2017.

Παράλληλα, ένα σημείωμα της JPMorgan Cazenove που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, πρότεινε ότι τα εταιρικά κέρδη της Ιαπωνίας θα επωφεληθούν από την αποδυνάμωση του γιεν, αναφέρει το CNBC, προσθέτοντας ότι η τεχνολογία και η ενέργεια θα είναι μεταξύ των τομέων που θα καρπωθούν το πιο απροσδόκητο αυτό αδύναμο νόμισμα, ενώ οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και η υγειονομική περίθαλψη θα χάσουν.