Ραγδαίες εξελίξεις στις ΗΠΑ: Η Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ

Ραγδαίες εξελίξεις στις ΗΠΑ: Η Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ
epa08046762 Speaker of the House Nancy Pelosi announces she is asking for the House Judiciary Committee to proceed with articles of impeachment against US President Donald J. Trump during a statement in the US Capitol in Washington, DC, USA, 05 December 2019. The impeachment inquiry is in the hands of the House Judiciary Committee which has the job of formally drafting articles of impeachment. EPA/SHAWN THEW Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Δεν μας αφήνει άλλη επιλογή», είπε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Την απόφαση των Δημοκρατικών να προχωρήσουν στην παραπομπή του προέδρου Τραμπ ανακοίνωσε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Λευκού Οίκου.

«Οι Δημοκρατικοί θα πρέπει να ντρέπονται» ήταν η πρώτη αντίδραση του Λευκού Οίκου, προσθέτοντας ότι  ευελπιστεί σε μία δίκαιη δίκη στη Γερουσία.

«Η Δημοκρατία μας βρίσκεται σε κίνδυνο. Ο Τραμπ δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο άλλο από το να προχωρήσουμε», ανέφερε η Πελόζι προσθέτοντας ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος προσπαθεί για μία ακόμη μία φορά «να αλλοιώσει υπέρ του τις εκλογές».

«Οι πράξεις του προέδρου μας έχουν σοβαρά παραβιάσει το Σύνταγμα. Ο Πρόεδρος έχει εμπλακεί σε  κατάχρηση εξουσίας, υπονομεύοντας την εθνική μας ασφάλεια και θέτοντας σε κίνδυνο τις εκλογές. Με λύπη μου, αλλά με εμπιστοσύνη και ταπεινοφροσύνη, με  πίστη στους ιδρυτές μας και με καρδιά έμπλεη αγάπης για την Αμερική, ζητώ σήμερα από το προεδρείο να προχωρήσουν στη σύνταξη της παραπομπής», ήταν λόγια της.

«Δειλός και σκληρός ο πρόεδρος»

Η Νάνσι Πελόζι δήλωσε επίσης ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι “δειλός” και “σκληρός”, διότι δεν αντιμετωπίζει το θέμα της ένοπλης βίας, δεν προστατεύει τους μετανάστες Dreamers και δεν αντιμετωπίζει την κλιματική αλλαγή, όμως αυτά τα θέματα επαφίονται στους ψηφοφόρους για να αποφασίσουν στις εκλογές του επόμενου χρόνου.

Η Πελόζι, απαντώντας σε ερώτημα εάν οι Δημοκρατικοί θέλουν να παραπέμψουν τον Τραμπ, επειδή τον μισούν, αρνήθηκε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αυτό, σημειώνοντας ότι οι βουλευτές κάνουν το συνταγματικό καθήκον τους για να αποτρέψουν την κατάχρηση των προεδρικών εξουσιών.