Η Nvidia έγινε η 3η πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο – Άνοδος 66% στη μετοχή εντός του 2024

Η Nvidia έγινε η 3η πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο – Άνοδος 66% στη μετοχή εντός του 2024
ANKARA, TURKIYE - NOVEMBER 23: In this photo illustration, Nvidia logo is displayed on a mobile phone screen in front of a computer screen in Ankara, Turkey on November 23, 2023. Ahmet Serdar Eser / Anadolu (Photo by Ahmet Serdar Eser / ANADOLU / Anadolu via AFP) Photo: AFP
Από την αρχή του 2024 η μετοχή της Nvidia έχει προσθέσει περίπου 834 δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία.

Ακόμα ένα ορόσημο ξεπέρασε τη Δευτέρα η Nvidia, με τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό να ξεπερνά σε χρηματιστηριακή αξία τη Δευτέρα την Saudi Aramco και να γίνεται η τρίτη πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο σε όρους χρηματιστηριακής αξίας, μετά την Apple και την Microsoft.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, η Nvidia έκλεισε τη συνεδρίαση της Παρασκευής στην Wall Street στα 2,06 τρισεκατομμύρια δολάρια, κλείνοντας για πρώτη φορά πάνω από το όριο των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Εν τω μεταξύ, η αξία της Aramco υποχώρησε στα 2,03 τρισ. δολάρια.

Η ξαία της Nvidia έχει εκτοξευθεί στα ύψη λόγω των εκρηκτικών κερδών που επιβεβαίωσαν την αισιοδοξία της Wall Street για τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης να αναμορφώσει τον κλάδο της τεχνολογίας.Η εταιρεία κυριαρχεί στην αγορά των τσιπ γραφικών που έχουν σχεδιαστεί για πολύπλοκες υπολογιστικές εργασίες που απαιτούνται για την τροφοδοσία εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης που οι εταιρείες σπεύδουν να αναπτύξουν.

Από την αρχή του 2024 η μετοχή της Nvidia έχει ανέβει περίπου 66% και έχει προσθέσει περίπου 834 δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία.

Η Aramco έχει υποχωρήσει πάνω από 5% φέτος, με τη χαμηλότερη παραγωγή πετρελαίου ως αποτέλεσμα των περικοπών του ΟΠΕΚ+ να πιέζει τη μετοχή του ενεργειακού κολοσσού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com