Η ολλανδική ASML έγινε η 3η πλουσιότερη εταιρεία στην Ευρώπη – Ξεπέρασε την Nestle

Η ολλανδική ASML έγινε η 3η πλουσιότερη εταιρεία στην Ευρώπη – Ξεπέρασε την Nestle
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μόνο η φαρμακευτική Novo Nordisk από τη Δανία και ο γαλλικός όμιλος LVMH ξεπερνούν την ASML σε όρους κεφαλαιοποίησης.

Η ολλανδική ASML, που κατασκευάσει υλικό που χρησιμοποιείται για την παραγωγή τσιπ και ημιαγωγών, βρέθηκε τη Δευτέρα στην 3η θέση των εταιρειών με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στην Ευρώπη, ξεπερνώντας την Nestle.

Η μετοχή της ASML στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ έφτασε να ενισχύεται άνω του 2,5%, με την αξία της να υπερβαίνει τα 306 δισ. δολάρια, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Αντίθετα, η πτώση στη μετοχή της Nestle έφτασε την κεφαλαιοποίηση του γαλλικού κολοσσού των τροφίμων στα 301 δισ. δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημειώνεται πως μόνο η φαρμακευτική Novo Nordisk από τη Δανία και ο γαλλικός όμιλος LVMH ξεπερνούν την ASML σε όρους κεφαλαιοποίησης.

Τα κέρδη της μετοχής της ASML υποστηρίζονται από τις ελπίδες για ανάκαμψη των δαπανών των κατασκευαστών τσιπ για εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας, αφού η εταιρεία προέβλεψε ότι το 2025 θα σημειωθεί «πολύ σημαντική» ανάπτυξη μετά από μια περιορισμένη αύξηση των εσόδων φέτος.

Ο βασικός πελάτης της, η Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC), δεσμεύτηκε να διατηρήσει υψηλό επίπεδο επενδύσεων, αντανακλώντας την ισχυρή ζήτηση για τσιπ που χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com