Οι πιο μισητές αεροπορικές εταιρείες στα social media

Οι πιο μισητές αεροπορικές εταιρείες στα social media

Αυτές είναι οι αεροπορικές που λαμβάνουν τα χειρότερα μηνύματα και παράπονα στο μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τρεις αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ βρίσκονται στη κορυφή μιας νέας λίστας με τις πιο μισητές αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο, υπογραμμίζοντας πόσο μακριά θεωρούν οι επιβάτες πως βρίσκονται οι αεροπορικές εταιρείες της Αμερικής σε θέματα εξυπηρέτησης πελατών. Οι αριθμοί έρχονται σε μια στιγμή που οι αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ απολαμβάνουν κέρδη ρεκόρ.

Η έρευνα, που διενεργήθηκε από την εταιρεία μάρκετινγκ Fractal για λογαριασμό της εταιρείας Stratos Jets, αναλύοντας 1,3 εκατομμύρια tweets για 70 αεροπορικές εταιρείες κατά την τελευταία ταξιδιωτική περίοδο.

Στη κορυφή της λίστας βρέθηκε η Spirit Airlines, με έδρα την Φλόριντα η οποία συγκέντρωσε με αρνητική βαθμολογία -0.15 βαθμολογία (η «τέλεια αρνητική βαθμολογία» είναι το -1), ενώ πολύ κοντά ήρθε και η low cost εταιρεία Frontier Airlines (-0,1) και η American Airlines (-0,09). Οι αμερικάνικες εταιρείες κυριάρχησαν στην λίστα, με πέντε από τις χειρότερες αεροπορικές εταιρείες να έχουν έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες. (Επίσης, στον κατάλογο ήταν η Delta Air Lines καιη εταιρεία χαμηλού κόστους, Allegiant.)

Αντίθετα, υπάρχουν αμερικανικές εταιρείες  που μπήκαν στη λίστα με τις πιο αγαπημένες εταιρείες. Τα πιο θετικά σχόλια έλαβε η Korean Air (+0.57),η καναδική charter αεροπορική εταιρεία Air North (+0.54) και η γερμανική low cost εταιρεία TUIfly (+0.53).

Η Fractl χρησιμοποίησε ένα δείγμα ηλεκτρονικών συνομιλιών μέσω ενός αλγορίθμου ανάλυσης συναισθήματος για να καθορίσει πόσο θετικά ή αρνητικά αισθάνονται οι επιβάτες για κάθε αεροπορική εταιρεία. Η Fractl δήλωσε ότι ήθελε να τεστάρει τη συνολική ανταπόκριση των αεροπορικών εταιρειών κατά την τελευταία εορτή των  Ευχαριστιών και των Χριστουγέννων, μια περίοδος που θεωρείτε η πιο αγχωτική για να πετάξει κανείς.