Η Ρωσία απαντά στον Μακρόν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

Η Ρωσία απαντά στον Μακρόν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού
epa10715782 French President Emmanuel Macron speaks to the media before a meeting with NATO Secretary General Jens Stoltenberg (not pictured) at the Elysee Palace in Paris, France, 28 June 2023. Their meeting takes place as part of preparations for the upcoming NATO Summit in Vilnius between 11 and 12 July. EPA/YOAN VALAT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Να σταματήσει τις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία» το μήνυμα της Μόσχας στον Γάλλο πρόεδρο.

Με αφορμή την έκκληση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα τον προέτρεψε να σταματήσει τις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η Ζαχάροβα δήλωσε επίσης ότι ο Μακρόν θα έπρεπε να είχε προτείνει την ίδια κατάπαυση του πυρός στις πλευρές της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή.

Σημειώνεται πως σε τηλεοπτική του συνέντευξη του Σάββατο ο Γάλλος πρόεδρος υποστήριξε πως «θα ζητηθεί από τη Ρωσία να τηρήσει κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού».

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή καταδίκασε την ολομέτωπη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, λέγοντας ότι η ρωσική κυβέρνηση παραβίασε την Ολυμπιακή Εκεχειρία, η οποία στοχεύει στην αξιοποίηση της δύναμης του αθλητισμού για την προώθηση της ειρήνης και του διαλόγου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com