Η Samsung «μπαίνει» στην αγορά της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης – Ανησυχίες ασφάλειας για το GhatGPT

Η Samsung «μπαίνει» στην αγορά της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης – Ανησυχίες ασφάλειας για το GhatGPT
epa07820054 The logo of Samsung at the International Funkaustellung Berlin (IFA), an international consumer electronics fair, in Berlin, Germany, 05 September 2019. The new long awaited device will hit markets in Korea starting 06 September and France, Germany, Singapore, the UK, and US later in September. The IFA is the world's leading trade show for consumer electronics and home appliances and open for the general public from 06 to 11 September 2019. EPA/OMER MESSINGER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αναφορές για χρήση του Gauss στο επερχόμενο Galaxy S24, τις οποίες η Samsung αρνήθηκε να επιβεβαιώσει.

Στο πεδίο της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης (generative AI) εισέρχεται η Samsung, που παρουσίασε τη Τετάρτη το δικό της μοντέλο generative AI με την ονομασία «Samsung Gauss», από τον Γερμανό μαθηματικό Καρλ Φρίντριχ Γκάους, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Nikkei.

Η κίνηση έρχεται μετά από αναφορές για το ότι ορισμένα τμήματα της Samsung απαγόρευσαν τη χρήση του ChatGPT της Open AI για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των κορεατικών media, σε αρχικό στάδιο το Gauss θα χρησιμοποιηθεί εσωτερικά από την εταιρεία και αργότερα θα επεκταθεί και στις συσκευές της Samsung. Σε αυτό το πλαίσιο, υπήρξαν αναφορές για χρήση του Gauss στο επερχόμενο Galaxy S24, τις οποίες η Samsung αρνήθηκε να επιβεβαιώσει.

«Η Samsung Electronics προσπαθεί να τηρεί τα πρότυπα ηθικής της τεχνητής νοημοσύνης που έχει θέσει η εταιρεία για να διασφαλίσει την ασφάλεια και την προστασία κατά τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης», δήλωσε ο Κιμ Ντάε-Χιουν, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Κέντρου Τεχνητής Νοημοσύνης της Samsung Research μιλώντας σε τεχνολογικό φόρουμ.

«Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε και να συνεργαζόμαστε με τη βιομηχανία και την ακαδημαϊκή κοινότητα στην έρευνα για τη γεννητική τεχνητή νοημοσύνη» πρόσθεσε ο Κιμ.

Τα χαρακτηριστικά

Το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης Gauss έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει εργασίες όπως η σύνταξη e-mail, η σύνοψη εγγράφων και η μετάφραση περιεχομένου.

Όταν εγκαθίσταται σε προϊόντα, μπορεί να «βελτιώσει την εμπειρία του καταναλωτή, επιτρέποντας τον εξυπνότερο έλεγχο των συσκευών», σύμφωνα με την εταιρεία, χωρίς να διευκρινίζει περαιτέρω.

Το Samsung Gauss κυκλοφορεί σε τρία μοντέλα, το Gauss Language που ειδικεύεται στη δημιουργία κειμένων, το Gauss Code στην περιγραφή λογισμικού και κώδικα και το Gauss Image για τη δημιουργία εικόνων.

Η Samsung δήλωσε ότι το Gauss Code είναι βελτιστοποιημένο για την εσωτερική ανάπτυξη λογισμικού, την περιγραφή κώδικα και τη δημιουργία περιπτώσεων δοκιμής μέσω ενός διαδραστικού περιβάλλοντος εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: