Οι selfie στο Facebook πρόκειται να γίνουν ακόμη πιο ανόητες

Οι selfie στο Facebook πρόκειται να γίνουν ακόμη πιο ανόητες

Το Facebook εξαγόρασε την startup που βρίσκεται πίσω από την εφαρμογή MSQRD.

Γιατί να βγάλει κανείς μία απλή selfie όταν μπορεί να προσθέσει ένα σωρό φίλτρα και εφέ; Έτσι φαίνεται πως σκέφτηκε το Facebook πριν εξαγοράσει την startup Masquerade, μία εταιρεία που έχει εξελίξει την αναγνώριση προσώπου και τα 3D εφέ.

Η τεχνολογία της Masquerade προσφέρει ένα σύνολο εργαλείων λογισμικού σε προγραμματιστές που επιθυμούν να τα χρησιμοποιήσουν και να τα ενσωματώσουν στις δικές τους εφαρμογές, καθώς και ένα πρόγραμμα επεξεργασίας επιφάνειας εργασίας για τη δημιουργία και επεξεργασία φίλτρων, όπως και την διάσημη εφαρμογή MSQRD για iOS και Android που προσθέτει στις φωτογραφίες φίλτρα, όπως διασημότητες και κινούμενα σχέδια.

Η τεχνολογία Masquerade θα ενσωματωθεί στο Facebook, στο πλαίσιο των προσπαθειών της δημοφιλούς ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης να παρέχει στους χρήστες της περισσότερα εργαλεία επεξεργασίας και χαρακτηριστικά για τις φωτογραφίες και τα βίντεο που αναρτούν.

Μάλιστα, ο ίδιος ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ένα βίντεο στο οποίο καλωσορίζει την Masquerade φορώντας ένα κράνος εικονικής πραγματικότητας.