«Η συμφωνία είναι μεγάλη λέξη – Χρειάζεται περισσότερη δουλειά»

«Η συμφωνία είναι μεγάλη λέξη – Χρειάζεται περισσότερη δουλειά»
Finland's Finance Minister Alexander Stubb arrives at a euro zone finance ministers meeting on the situation in Greece in Brussels, Belgium, July 7, 2015. Greece faces a last chance to stay in the euro zone on Tuesday when Prime Minister Alexis Tsipras puts proposals to an emergency euro zone summit after Greek voters resoundingly rejected the austerity terms of a defunct bailout. REUTERS/Eric Vidal - RTX1JDX1

Το Eurogroup αναμένεται να συνεδριάσει την Παρασκευή για την Ελλάδα – Τι δήλωσε ο Φιλανδός ΥΠΟΙΚ.

Περισσότερη δουλειά μένει να γίνει με τη συμφωνία για το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, δήλωσε σήμερα ο Φιλανδός υπουργός Οικονομικών. «Πρέπει να κάνουμε ένα βήμα τη φορά, η συμφωνία είναι μεγάλη λέξη», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Αλεξάντερ Στουμπ στους δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και στους διεθνείς πιστωτές της.

«Υπάρχει ακόμα δουλειά να γίνει στις λεπτομέρειες», πρόσθεσε ο Στουμπ, λέγοντας πως η κυβέρνηση θα αποφασίσει για τη στάση της αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Ο Στουμπ δήλωσε πως η Φινλανδία ζητάει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να συμμετάσχει στο πακέτο διάσωσης. Πρόσθεσε πως η ωρίμανση των δανείων της Ελλάδας μπορεί να επιμηκυνθεί, αλλά απέκλεισε περικοπές χρέους.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να συνεδριάσουν την Παρασκευή για να εγκρίνουν τη συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των διεθνών πιστωτών, δήλωσε σήμερα ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι.

Ο Ραχόι δήλωσε ότι το ισπανικό κοινοβούλιο πιθανόν να ψηφίσει επί του πακέτου διάσωσης, ύψους 85 δισεκ. ευρώ, την επόμενη εβδομάδα. Πρόσθεσε ότι το κόμμα του, το Λαϊκό Κόμμα (PP) που έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, θα ζητήσει από τα άλλα κόμματα να υπερψηφίσουν τη συμφωνία.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση για άλλη μια φορά βάζει ένα μεγάλο στοίχημα», δήλωσε ο Ραχόι απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη βόρεια Ισπανία. «Ας ελπίσουμε ότι μια και καλή αυτό το στοίχημα θα βοηθήσει να επανέλθουν τα πράγματα στην ομαλότητα».