Γιατί η τεχνολογία είναι το «κλειδί» για την ενίσχυση του ανταγωνισμού

Γιατί η τεχνολογία είναι το «κλειδί» για την ενίσχυση του ανταγωνισμού

Η τεχνολογία αποτελεί βασικό εργαλείο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, υποστηρίζει μεγάλο ποσοστό Ελλήνων επιχειρηματιών, σύμφωνα με έρευνα.

Η τεχνολογία ενισχύει τον ανταγωνισμό μεταξύ των εταιρειών υποστηρίζει το 75% των Ελλήνων επιχειρηματιών, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) επικαλούμενος τις μελέτες της PwC «20th CEO Survey» και «2016 Family Business Survey», το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων επιχειρηματιών θεωρούν ότι η τεχνολογία αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, ωστόσο ο ψηφιακός μετασχηματισμός φαίνεται να προκαλεί αβεβαιότητα.

Σύμφωνα με τις μελέτες, η αυξημένη φορολόγηση, η ανεργία και οι αβεβαιότητα στις προοπτικές ανάπτυξης αποτελούν βασικούς παράγοντες ανησυχίας για τους Έλληνες επιχειρηματίες, σε αντίθεση με τον υπόλοιπο κόσμο όπου η ταχύτητα των τεχνολογικών εξελίξεων και η σκληρή ρύθμιση των αγορών θεωρούνται ως τα κύρια θέματα ανησυχίας.

Από τα πορίσματα των ερευνών, οι οποίες διενεργήθηκαν το δεύτερο εξάμηνο του 2016, προκύπτει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων επιχειρηματιών κοιτάζουν με αισιοδοξία το μέλλον όσον αφορά στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Παράλληλα, όμως, εκφράζουν την απαισιοδοξία τους σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και της ενίσχυσης των εσόδων τους το τρέχον έτος.

Οι δύσκολες συνθήκες της αγοράς και η αυξημένη φορολογία φαίνεται ότι αποτελούν τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες επιχειρηματίες, ενώ βασικές τους προτεραιότητες είναι η ανάπτυξη των εταιρειών τους μέσα από τις εξαγωγές και η μείωση του κόστους λειτουργίας.

Όπως προκύπτει από τις μελέτες, η πλειονότητα των ελληνικών οικογενειακών επιχειρήσεων αναζητούν τρόπους με τους οποίους θα μπορέσουν να προωθήσουν τις δραστηριότητές τους στις διεθνείς αγορές.

Τέλος, παρά το γεγονός ότι οι Έλληνες επιχειρηματίες εκφράζουν την απαισιοδοξία τους σχετικά με την αύξηση των εσόδων τους μέσα στο τρέχον έτος, εντούτοις το 92% των ελληνικών οικογενειακών επιχειρήσεων αναμένει ανάπτυξη των εταιρειών τους μέσα στα επόμενα 5 χρόνια και μόλις το 14% θεωρεί ότι πιθανόν θα υπάρξει μια μείωση προσωπικού για το 2017.

Διαβάστε ακόμα: 

Επανάσταση των Δεξιοτήτων: Ποιος θα βρει την καλύτερη θέση εργασίας;

Πόσο έτοιμοι είστε για την ψηφιακή εποχή;