Η Tesla μόλις παρουσίασε το «Άγιο Δισκοπότηρο» των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η Tesla μόλις παρουσίασε το «Άγιο Δισκοπότηρο» των ηλεκτρικών αυτοκινήτων
10 September 2020, Berlin: Simon Zwahlen (l), German head of Tesla, and Peter Altmeier (CDU), Federal Minister of Economics, at the presentation of the latest generation of Tesla V3 Superchargers on the Euref Campus Berlin. As one of the first locations in Germany, the new Tesla fast charging station will be put into operation here. Photo: Jens Kalaene/dpa-Zentralbild/dpa Photo: AFP
Η αμερικανική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα τo πλάνο για μια νέα, εξαιρετικά χρήσιμη, λειτουργία για τους πελάτες της.

Ένα από τα σημαντικότερα μειονεκτήματα των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων που διατίθενται τώρα στη παγκόσμια αγορά είναι η αυτονομία τους. Πρόκειται για την ικανότητα που έχουν να κινούνται σε μεγάλη απόσταση με την χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι έρευνες και οι δοκιμές στο δρόμο δείχνουν ότι οι επίσημες τιμές για την αυτονομία που ανακοινώνουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες στη πράξη είναι κατά πολύ μικρότερες, με αποτέλεσμα να μειώνεται η εμβέλεια των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Αν μάλιστα, η κίνηση γίνεται τη νύχτα οπότε απαιτείται ηλεκτρική ενέργεια για τα φώτα, στη διαδρομή επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες, βρέχει, υπάρχουν ανηφορικές διαδρομές και άλλοι απρόβλεπτοι παράγοντες η αυτονομία, μειώνεται περαιτέρω, δημιουργώντας άγχος στον οδηγό.

Εκτός από την δυσκολία να βρει ο οδηγός ενός αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου φορτιστή σε ένα αυτοκινητόδρομο, είτε σε κάποια περιοχή, υπάρχει και η δυσκολία του χρόνου παραμονής μέχρι να φορτισθούν σε ένα ικανό ποσοστό οι μπαταρίες, για να φτάσει το αυτοκίνητο στον προορισμό του.

Η Tesla, παρουσίασε ένα νέο εξοπλισμό με ταχυφορτιστή σε ερευνητική πανεπιστημιούπολη του Βερολίνου. Η προσπάθεια της έχει στόχο να προσελκύσουν πιθανούς αγοραστές που ανησυχούν για την πρόσβαση στη φόρτιση και την χρέωση.

Το πρόγραμμα της αμερικάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας που κατασκευάζει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, περιλαμβάνει και μια μελέτη για την δημιουργία σταθμών με ταχυφορτιστές στο κέντρο διαφόρων πόλεων.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι η Tesla θα ανοίξει τουλάχιστον έναν ακόμη σταθμό γρήγορης φόρτισης στη Γερμανία το 2020.

Τόνισε ότι ο Tesla εξακολουθεί να πιστεύει στην αργή φόρτιση των μπαταριών στο χώρο εργασίας και την οικιακή φόρτιση ως τον κύριο τρόπο φόρτισης οχημάτων, αλλά θέλει να προσφέρει μια πιο γρήγορη επιλογή.

Ο λεγόμενος φορτιστής V3 επιτρέπει στα αυτοκίνητα Tesla Model 3 να φορτίζουν εντός πέντε λεπτών για να ταξιδέψουν 120 χλμ. Τα παλαιότερα μοντέλα Tesla θα λάβουν σχετικές αναβαθμίσεις λογισμικού. Δεν ανακοινώθηκε όμως πόσο θα επηρεάσει την διάρκεια της ζωής των μπαταριών η συχνή χρήση της γρήγορης φόρτισης.

Η Tesla επέλεξε μια τοποθεσία κοντά στο Βερολίνο για ένα νέο εργοστάσιο που θα ξεκινήσει να λειτουργεί τον επόμενο χρόνο. Η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, έγραψε ότι το εργοστάσιο είχε τη δυνατότητα να δημιουργήσει 40.000 θέσεις εργασίας.