Η τεχνητή νοημοσύνη «προβάλει» τον Τραμπ αγκαλιά με μαύρους ψηφοφόρους στις ΗΠΑ

Η τεχνητή νοημοσύνη «προβάλει» τον Τραμπ αγκαλιά με μαύρους ψηφοφόρους στις ΗΠΑ
Former US President Donald Trump speaks to the press at Manhattan Criminal Court after a hearing in his case of paying hush money to cover up extramarital affairs in New York City on February 15, 2024. Trump will become the first former US president to face criminal trial when jury selection begins in New York on March 25 in his case of allegedly covering up hush money payments. "There's a lot of moving parts," Judge Juan Merchan said Thursday, rejecting calls for a delay from Trump's lawyers, who launched a spirited objection describing the timing as "election interference." (Photo by ANGELA WEISS / AFP) Photo: AFP
Το BBC κάνει λόγο για δεκάδες deepfake φωτογραφίες που απεικονίζουν μαύρους πολίτες να υποστηρίζουν τον πρώην πρόεδρο.

Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για εκλογικούς λόγους βρίσκεται για μια ακόμα φορά στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας στις ΗΠΑ, με υποστηρικτές του Ντόναλτ Τραμπ να δημιουργούν και μοιράζονται ψεύτικες εικόνες μαύρων ψηφοφόρων με τον υποψήφιο για την προεδρία στις εκλογές του Νοεμβρίου με στόχο να ενθαρρύνουν τους Αφροαμερικανούς να ψηφίσουν Ρεπουμπλικάνους.

Το BBC κάνει λόγο για δεκάδες deepfake φωτογραφίες που απεικονίζουν μαύρους πολίτες να υποστηρίζουν τον πρώην πρόεδρο.

Ο κ. Τραμπ έχει φλερτάρει ανοιχτά τους μαύρους ψηφοφόρους, οι οποίοι ήταν το κλειδί για την εκλογική νίκη του Τζο Μπάιντεν το 2020.

Αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν άμεσα αυτές τις εικόνες με την εκστρατεία του κ. Τραμπ, συμπληρώνει το δημοσίευμα.

Ο συνιδρυτής της Black Voters Matter, μιας ομάδας που ενθαρρύνει τους μαύρους να ψηφίσουν, δήλωσε ότι οι παραποιημένες εικόνες προωθούσαν μια «στρατηγική αφήγηση» που αποσκοπούσε στο να παρουσιάσει τον κ. Τραμπ ως δημοφιλή στη μαύρη κοινότητα.

Ο δημιουργός μιας εκ των φωτογραφιών δήλωσε στο BBC: «Δεν ισχυρίζομαι ότι είναι ακριβείς».

Σε αντίθεση με το 2016, όταν υπήρχαν ενδείξεις για εκστρατείες επιρροής από το εξωτερικό, οι εικόνες που δημιούργησε η τεχνητή νοημοσύνη και βρήκε το BBC φαίνεται ότι δημιουργήθηκαν και μοιράστηκαν από τους ίδιους τους Αμερικανούς ψηφοφόρους.

Ένας από αυτούς ήταν ο Μαρκ Κέι και η ομάδα του σε μια συντηρητική ραδιοφωνική εκπομπή στη Φλόριντα.

Δημιούργησαν μια εικόνα του κ. Τραμπ να χαμογελά με τα χέρια του γύρω από μια ομάδα μαύρων γυναικών σε ένα πάρτι και την κοινοποίησαν στο Facebook, όπου ο κ. Κέι έχει περισσότερους από ένα εκατομμύριο οπαδούς.

Στην αρχή φαίνεται αληθινή, αλλά με μια πιο προσεκτική ματιά το δέρμα όλων είναι λίγο υπερβολικά γυαλιστερό και λείπουν δάχτυλα από τα χέρια των ανθρώπων – μερικά από τα σημάδια που μαρτυρούν εικόνες που δημιούργησε η τεχνητή νοημοσύνη.

«Δεν είμαι φωτορεπόρτερ. Δεν είμαι εκεί έξω και δεν τραβάω φωτογραφίες από αυτό που πραγματικά συμβαίνει. Είμαι αφηγητής ιστοριών» υποστήριξε ο ίδιος.

Είχε δημοσιεύσει ένα άρθρο σχετικά με τους μαύρους ψηφοφόρους που υποστηρίζουν τον κ. Τραμπ και επισύναψε σε αυτό αυτή την εικόνα, δίνοντας την εντύπωση ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του πρώην προέδρου για τον Λευκό Οίκο.

Στα σχόλια στο Facebook, αρκετοί χρήστες φάνηκε να πιστεύουν ότι η εικόνα της τεχνητής νοημοσύνης ήταν πραγματική.

.Μια άλλη ευρέως προβεβλημένη εικόνα της ΑΙ που βρέθηκε στην έρευνα του BBC δείχνει τον κ. Τραμπ να ποζάρει με μαύρους ψηφοφόρους σε μια μπροστινή βεράντα. Αρχικά είχε αναρτηθεί από έναν σατιρικό λογαριασμό που δημιουργεί εικόνες του πρώην προέδρου, αλλά απέκτησε ευρεία προσοχή μόνο όταν αναδημοσιεύθηκε με νέα λεζάντα που ισχυριζόταν ψευδώς ότι είχε σταματήσει την αυτοκινητοπομπή του για να συναντήσει αυτούς τους ανθρώπους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: bbc.com