Η τιμητική διάκριση για την Κιάρα Φεράνι και τον σύζυγό της για εντατική που έχτισαν… από το σαλόνι τους

Η τιμητική διάκριση για την Κιάρα Φεράνι και τον σύζυγό της για εντατική που έχτισαν… από το σαλόνι τους
epa08208196 Chiara Ferragni (R) and Fedez attend the 2020 Vanity Fair Oscar Party following the 92nd annual Academy Awards ceremony, in Beverly Hills, California, USA, 09 February 2020. The Oscars are presented for outstanding individual or collective efforts in filmmaking in 24 categories. EPA/RINGO CHIU Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κατάφεραν να συγκεντρώσουν και να χαρίσουν σχεδόν 4,5 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση του νοσοκομείου της γενέτειράς τους.

Τον περασμένο Μάρτιο, όταν η πανδημία έκανε την Ιταλία να ζήσει μια από τις χειρότερες περιόδους της ιστορίας της, η Chiara Ferragni και ο Fedez ξεκίνησαν μια τεράστια καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων μέσα από την πλατφόρμα GoFundMe. Στόχος ήταν με τα χρήματα αυτά να αγοραστούν νέα κρεβάτια και εξοπλισμός για το πανεπιστημιακό νοσοκομείο στην περιοχή San Raffaele του Μιλάνου.

Η Iταλίδα blogger και ο τραγουδιστής κινητοποίησαν τους διαδικτυακούς τους φίλους στα προσωπικά τους προφίλ στο Instagram ενώ έκαναν επίσης μια προσωπική δωρεά 100.000 ευρώ για να βοηθήσουν στη χρηματοδότηση νέων νοσηλευτικών κλινικών εντατικής θεραπείας.

«Αυτή είναι μια συμβολή, την οποία εκτιμούμε τρομερά και ελπίζουμε ότι μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για πολλούς», είχε πει για την πρωτοβουλία τους ο καθηγητής Zangrillo, ο οποίος είναι Επικεφαλής του Καρδιαγγειακού και Γενικού Τμήματος Εντατικής Θεραπείας του ιταλικού νοσοκομείου.

Κατάφεραν να συγκεντρώσουν και να χαρίσουν σχεδόν 4,5 εκατομμύρια ευρώ. Μέσα από τα social media τους και κυριολεκτικά από το σαλόνι του σπιτιού τους. Δημιούργησαν πάνω από 30 υπερσύγχρονα κρεβάτια που φιλοξένησαν εκατοντάδες ασθενείς ευαισθητοποιώντας την ιταλική κοινή γνώμη και ταυτόχρονα δίνοντας νόημα στον όρο influencer.

Σήμερα, εννιά μήνες μετά, σε μία ειδική τελετή στο Palazzo Marino, το ζευγάρι ήταν ανάμεσα σε αυτούς που τιμήθηκαν με τον τίτλο «Ambrogino d’Oro», τον ύψιστο τίτλο τιμής που μπορεί να δοθεί σε έναν κάτοικο του Μιλάνου. «Είμαι σίγουρη αυτή είναι μόνο η αρχή», σημείωσε η Chiara Ferragni στα στιγμιότυπα που ανέβασε από την ημέρα της βράβευσης, έχοντας δίπλα της τον Fedez.