Η Toyota ανεβάζει στα 13 δισ. δολάρια τις επενδύσεις της στις ΗΠΑ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το νέο σχέδιό της περιλαμβάνει μάλιστα την δημιουργία επιπλέον 600 θέσεων εργασίας στα εργοστάσιά της στις ΗΠΑ.

Η επιχειρηματική και εμπορική πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ έχει δεχθεί επανειλημμένα πυρά για αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα, όπως για παράδειγμα τη μεταφορά δραστηριοτήτων αμερικανικών εταιρειών στο εξωτερικό. Ωστόσο, η πίεση του Αμερικανού προέδρου στις ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες έχει αποδώσει αναμφίβολα καρπούς.

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας Toyota, η οποία αποφάσισε να αυξήσει τις επενδύσεις της στις ΗΠΑ κατά 30% στα 13 δισ. δολάρια έως το 2021. Υπενθυμίζεται ότι είχε δεσμευθεί το 2017 για επενδύσεις 10 δισ. δολαρίων στα αμερικανικά εργοστάσιά της σε ορίζοντα πενταετίας. Πιο συγκεκριμένα, η νέα επένδυση αφορά τα εργοστάσια στην Alabama, το Kentucky, το Missouri, το Tennessee και τη Δυτική Βιρτζίνια. Στα ίδια εργοστάσια η ιαπωνική εταιρία είχε ανακοινώσει το 2017 μια επένδυση ύψους 374 εκατομμυρίων δολαρίων για τη στήριξη της παραγωγής του πρώτου υβριδικού κινητήρα που θα κατασκευαστεί στην Αμερική.

Το νέο σχέδιό της περιλαμβάνει μάλιστα την δημιουργία επιπλέον 600 θέσεων εργασίας στα εργοστάσιά της στις ΗΠΑ, τα οποία προβλέπεται να ανεβάσουν τους στόχους παραγωγής. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην παραγωγή ενεργειακά αποδοτικών αυτοκινήτων.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, χαιρέτισε την απόφαση της Toyota μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter.

Δείτε ακόμη: Softbank και Toyota ετοιμάζονται να επενδύσουν 1 δισ. δολάρια στην Uber

Σχετικά άρθρα