Η Uniqlo μήνυσε τη Shein για την… Mary Poppins

Η Uniqlo μήνυσε τη Shein για την… Mary Poppins
The Shein logo is seen in this photo illustration on 23 November, 2023 in Warsaw, Poland. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto) (Photo by Jaap Arriens / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Ο ιαπωνικός λιανοπωλητής απαιτεί από τη Shein να σταματήσει αμέσως τις πωλήσεις της εν λόγω τσάντες.

Στα δικαστήρια του Τόκιο θα λύσουν τις διαφορές τους η Uniqlo με τη Shein.

Ο ιαπωνικός όμιλος λιανικής κατέθεσε τον περασμένο μήνα στο Περιφερειακό Δικαστήριο του Τόκιο μήνυση κατά της κινέζικης Shein ισχυριζόμενος ότι ορισμένες από τις τσάντες της πλατφόρμας αγορών «μοιάζουν πολύ με το viral στρογγυλό μίνι τσαντάκι ώμου της γνωστό και ως Mary Poppins». Η τσάντα έχει συγκριθεί με τη μαγική τσάντα της Mary Poppins από το μιούζικαλ του 1964, όπου ανασύρει με μαγικό τρόπο αντικείμενα όπως ένα σταντ για καπέλο και ένα αμπαζούρ από την θήκη της.

Ο ιαπωνικός λιανοπωλητής απαιτεί από τη Shein να σταματήσει αμέσως τις πωλήσεις της εν λόγω τσάντες και έχει ζητήσει «αποζημίωση για ζημιές που προκλήθηκαν».

Σύμφωνα με το BBC η μητρική εταιρεία της Uniqlo, η Fast Retailing, αποκάλυψε ότι είχε κατατεθεί αίτηση κατά της Shein Japan καθώς και δύο θυγατρικών τον περασμένο μήνα.

Η Fast Retailing είπε: «Η εταιρεία υπέβαλε αυτήν την καταγγελία επειδή διαπίστωσε ότι η μορφή των προϊόντων απομίμησης που πωλεί η Shein μοιάζει πολύ με αυτή του δικού της προϊόντος. Η πώληση των προϊόντων απομίμησης από τη Shein υπονομεύει σημαντικά το υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης των πελατών στην ποιότητα της μάρκας Uniqlo και των προϊόντων της».

Αλλά αυτό δεν είναι το μοναδικό νομικό ζήτημα που αντιμετωπίζει η Shein. Τον Δεκέμβριο, η Temu υπέβαλε μήνυση εναντίον του λιανοπωλητή κατηγορώντας τον για «εκφοβισμό προμηθευτών σε στυλ μαφίας» και ανησυχίες σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα. Ο Temu ισχυρίστηκε ότι η Shein παραβίασε τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας της και φυλάκισε ψευδώς τους εμπόρους της, παράλληλα με άλλες τακτικές για να εμποδίσει την ανάπτυξη του αντιπάλου της στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: