Η «Βρετανίδα νοσηλεύτρια» είναι η νέα ηρωίδα του Banksy

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πρόκειται για ένα μήνυμα ευγνωμοσύνης προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) της Βρετανίας και κυρίως τους ανθρώπους του, που αγωνίζονται όλους αυτούς τους μήνες για την αντιμετώπιση του ιού.

Κανένας από τους υπερήρωες που συντροφεύουν τα παιδιά και τα κάνουν να νικούν τους φόβους τους δεν είναι πια τόσο ισχυρός, όπως η νοσηλεύτρια με τη μάσκα της. Αυτήν προτιμά το αγοράκι του Banksy, στο νέο έργο του διάσημου καλλιτέχνη, που αποκαλύφθηκε χθες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Σαουθάμπτον στη Βρετανία.

 

View this post on Instagram

 

. . Game Changer

A post shared by Banksy (@banksy) on

Κι ο ίδιος ο Banksy, άλλωστε, ανάρτησε το έργο του στην προσωπική του σελίδα στο Instagram, με λίγες λέξεις από κάτω: «Game Changer». Αυτός που αλλάζει το παιχνίδι.

Πρόκειται για ένα μήνυμα ευγνωμοσύνης προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) της Βρετανίας και κυρίως τους ανθρώπους του, που αγωνίζονται όλους αυτούς τους μήνες για την αντιμετώπιση του ιού. Μάλιστα, η διευθύνουσα σύμβουλος του νοσοκομείου, Πόλα Χεντ έγραψε σε ένα tweet πόσο υπερήφανη νιώθει, που παρουσιάζει αυτό το έργο τέχνης του Banksy, με το οποίο ο καλλιτέχνης ευχαριστεί όσους εργάζονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Μάλιστα, το έργο αυτό θα εκτίθεται στο νοσοκομείο ως τη λήξη του lockdown, για να δημοπρατηθεί στη συνέχεια υπέρ του NHS.

Να σημειωθεί ότι το πρώτο έργο του Banksy με αναφορά στην επιδημία ήταν, πριν ένα μήνα, οι αρουραίοι που έτρεχαν μέσα σε ένα μπάνιο σπιτιού, με το σχόλιο «Η σύζυγός μου μισεί όταν εργάζομαι από το σπίτι».

Σχετικά άρθρα