Ύφεση 4,6% στις ΗΠΑ βλέπει η Goldman Sachs για το 2020

ΑΠΕ-ΜΠΕ

H αμερικανική οικονομία θα αναπτυχθεί 25% το τρίτο τρίμηνο, από 33% που εκτιμούσαν οι οικονομολόγοι προηγουμένως. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα χειρότερη εικόνα από αυτή που αναμενόταν πριν.

Αναθεωρεί χαμηλότερα τις εκτιμήσεις της για την αμερικανική οικονομία και το τρέχον τρίμηνο η Goldman Sachs.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ενώ οι καταναλωτικές δαπάνες είναι πιθανό να πατήσουν φρένο αυτόν τον μήνα και τον επόμενο, οι οικονομολόγοι με επικεφαλής τον Jan Hatzius δήλωσαν ότι άλλες οικονομίες έχουν αποδείξει ότι είναι δυνατόν να πάρει μπρος ξανά η δραστηριότητα ενώ οι αλλαγές στη συμπεριφορά, όπως η χρήση μάσκας, θα βοηθήσουν επίσης.

«Ένας συνδυασμός αυστηρότερων περιορισμών και εθελοντικής κοινωνικής αποστασιοποίησης έχει ήδη αξιοσημείωτο αντίκτυπο στην οικονομική δραστηριότητα», ανέφεραν οι οικονομολόγοι σε έκθεση που δημοσιεύθηκε το Σάββατο.

Οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs δήλωσαν ότι αναμένουν τώρα ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 25% το τρίτο τρίμηνο από 33% που εκτιμούσαν προηγουμένως. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ύφεση 4,6% φέτος, χειρότερη από το 4,2% που αναμενόταν προηγουμένως.

Ωστόσο, ανέφεραν ότι αναμένουν ανάπτυξη 5,8% την επόμενη χρονιά. Η ανεργία θα φτάσει στο 9% στο τέλος του τρέχοντος έτους, χαμηλότερα από την προηγούμενη εκτίμηση του 9,5%.

Σχετικά άρθρα