Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Οι Κινέζοι κατασκευαστές «κατακτούν» την Ευρώπη

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Οι Κινέζοι κατασκευαστές «κατακτούν» την Ευρώπη
(211028) -- RISHON LEZION, Oct. 28, 2021 (Xinhua) -- An Israeli car company worker shows an electric car made by Chinese automaker Skyworth Auto in Rishon Lezion, Israel, Oct. 27, 2021. Chinese automaker Skyworth Auto, the electric car division of tech giant Skyworth Group, has begun selling electric cars in Israel through the Israeli dealership Caduri Group, both companies said on Monday. (Photo by Gil Cohen Magen/Xinhua) (Photo by GIL COHEN MAGEN / XINHUA / Xinhua via AFP) Photo: AFP
Οι κινέζικες μάρκες εκμεταλλεύονται το πλεονέκτημα της ανταγωνιστικής τιμής για να «πλημμυρίσουν» την Ευρώπη με νέα μοντέλα.

Οι Κινέζοι κατασκευαστές ετοιμάζονται να κατακτήσουν την ευρωπαϊκή αγορά με μια σειρά από νέα ηλεκτρικά μοντέλα τα επόμενα χρόνια. Έχοντας αναλύσει την ευρωπαϊκή αγορά και αποκτήσει σημαντική τεχνογνωσία στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, οι κινέζικες μάρκες εκμεταλλεύονται το πλεονέκτημα της ανταγωνιστικής τιμής για να «πλημμυρίσουν» την Ευρώπη με νέα μοντέλα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το 2023, περίπου το 20% των ηλεκτρικών οχημάτων που πωλήθηκαν στην Ευρώπη ήταν κινέζικα, και αυτό το ποσοστό αναμένεται να φτάσει το 25% φέτος. Τα ηλεκτρικά οχήματα ευρωπαϊκής κατασκευής είναι συχνά ακριβότερα από τα αντίστοιχα κινέζικα. Οι πρωτοπόρες κινέζικες μάρκες, όπως η BYD, Chery και Great Wall Motor (GWM), σχεδιάζουν να κυκλοφορήσουν περίπου 20 νέα αυτοκίνητα τα επόμενα πέντε χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η BYD πούλησε 15.644 ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη το 2023, λανσάροντας έξι μοντέλα σε 20 χώρες. Η GWM στοχεύει να κυκλοφορεί ένα νέο μοντέλο κάθε χρόνο για τα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ η Chery σχεδιάζει να λανσάρει οκτώ SUV τα επόμενα δύο χρόνια. Αυτές οι τρεις μάρκες προετοιμάζουν την είσοδό τους στην ευρωπαϊκή αγορά με νέα δεδομένα.

Η κυριαρχία της Κίνας στην αλυσίδα εφοδιασμού EV, από ορυκτά έως μπαταρίες, δίνει στις κινέζικες μάρκες ένα τεράστιο πλεονέκτημα στη μεγιστοποίηση των κερδών τους στην Ευρώπη. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, η BYD κερδίζει 11 φορές περισσότερα στην Ευρώπη από ό,τι στην Κίνα. Αν και οι αυξημένοι δασμοί μπορεί να επιβραδύνουν την επέκταση των Κινέζων κατασκευαστών, παραμένουν ανταγωνιστικοί λόγω της τιμής.

Με βελτιωμένες υπηρεσίες μετά την πώληση, καλύτερη υποστήριξη ανταλλακτικών και αυξημένη αξία μεταπώλησης λόγω της προηγμένης τεχνολογίας μπαταριών και συνδεσιμότητας, οι Κινέζοι κατασκευαστές EV φαίνεται να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και να αυξήσουν τις πωλήσεις τους στην ευρωπαϊκή αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: