Instagram: τώρα και με διαφημίσεις

Instagram: τώρα και με διαφημίσεις

Eπιλεγμένοι χρήστες θα λαμβάνουν διαφημιστικά μηνύματα δίπλα από τις αναρτήσεις τους.

Μετά τους υπαινιγμούς του περασμένου μήνα για την εισαγωγή διαφημίσεων στο μέλλον, το Instagram έκανε τα πρώτα βήματα την περασμένη Πέμπτη προς αυτή την κατεύθυνση. Στο εταιρικό blog το Instagram επιβεβαίωσε ότι επιλεγμένοι χρήστες στις ΗΠΑ θα αρχίσουν να λαμβάνουν διαφημιστικά μηνύματα δίπλα από τις αναρτήσεις τους.

«Το να βλέπει κανείς εικόνες και βίντεο από μάρκες που του είναι άγνωστες είναι μια καινούργια εμπειρία, οπότε θα ξεκινήσουμε χαλαρά», έγραψε η εταιρεία σε ένα blog. «Θα εστιάσουμε στην παρουσίαση λίγων όμορφων, υψηλής ευκρίνειας φωτογραφιών και βίντεο από μερικές εταιρείες που ήδη είναι σημαντικά μέλη στο Instagram».

Το Instagram λέει ότι θα ξεκινήσει με λίγες εταιρείες αρχικά για να μπορεί να έχει κάποιο έλεγχο ως προς το διαφημιζόμενο περιεχόμενο. Σε αντίθεση με το Facebook, το Instagram θα παρουσιάζει διαφημίσεις ανεξάρτητα από τα δηλωμένα ενδιαφέροντα των χρηστών. Το Facebook επιδιώκει τη διαφήμιση εταιρειών και προϊόντων τα οποία οι χρήστες έχουν επισημάνει ως ενδιαφέροντα. Από τη μέρα που εξαγοράστηκε από το Facebook το 2012, ήταν αναπόφευκτο ότι το Instagram θα εισήγαγε διαφημιστικό περιεχόμενο κάποιας μορφής.

Instagram: Η νέα…Μούσα της μόδας!

Η διαφήμιση σε κινητά μέσα αποτελεί μεγάλο μέρος των εσόδων του Facebook και της Google. Σύμφωνα με μια έρευνα που έκανε η εταιρεία eMarketer, η κατανάλωση στο χώρο των διαφημίσεων σε κινητά έχει υπερδιπλασιαστεί στα 8,8 δισεκατομμύρια δολάρια το περασμένο έτος.

Αλλά με το Intagram η εισαγωγή διαφημίσεων θα προκαλέσει σίγουρα τριβές. Στις αρχές του έτους άλλαξε τους όρους χρήσης για να συμπεριλάβει τη δυνατότητα να κάνει χρήση των φωτογραφιών των χρηστών για διαφημιστικούς λόγους. Μετά από αρκετές αντιδράσεις ανακάλεσε την απόφαση αυτή.

Μια από τις λειτουργίες που σχεδιάζεται – η δυνατότητα απόκρυψης διαφημίσεων – μπορεί να αποτελέσει τη χρυσή τομή για τους χρήστες του Instagram που βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ανεπιθύμητη διαφήμιση.

Και αν ακολουθήσει τα βήματα της μητρικής εταιρείας, το Instagram σίγουρα θα αρχίσει να προσθαφαιρεί λειτουργίες όσο πειραματίζεται με τις διαφημίσεις.

Σέριλ Σάντμπεργκ: To alter ego του Μαρκ Ζούκερμπεργκ