Interamerican: Καταβλήθηκαν οι πρώτες αποζημιώσεις στους πληγέντες

Interamerican: Καταβλήθηκαν οι πρώτες αποζημιώσεις στους πληγέντες

Ένα συνολικό ποσόν αποζημιώσεων περί τα 6,5 εκατ. ευρώ αναμένει η Interamerican από τις πρόσφατες καταστροφές στην ανατολική Αττική.

Ένα συνολικό ποσόν αποζημιώσεων περί τα 6,5 εκατ. ευρώ αναμένει η Interamerican από τις πρόσφατες καταστροφές στην ανατολική Αττική.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι κάνοντας πράξη την ευθύνη, έκλεισε ένα μεγάλο μέρος των υποχρεώσεών της μέσα στο πρώτο τετραήμερο (24 έως 27 Ιουλίου). Ειδικότερα, επέδωσε άμεσα, μέσα σε 48 ώρες από το καταστροφικό γεγονός, την πρώτη αποζημίωση, ύψους 50.000 ευρώ, για ολοσχερώς κατεστραμμένη κατοικία.

Έως την Παρασκευή 27 Ιουνίου, στην εταιρία είχαν αναγγελθεί 76 ακίνητα με ζημιές ή ολική καταστροφή στην ανατολική Αττική (Μάτι, Ραφήνα, Ν. Βουτζάς), από τα οποία 20 διακανονίστηκαν και αποζημιώθηκαν με άμεση καταβολή 425.000 ευρώ. Οι αναγγελίες έως την Τετάρτη 1 Αυγούστου έχουν φθάσει στις 100, με εκτιμώμενο συνολικό κόστος αποζημιώσεων 5 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η INTERAMERICAN διαχειρίστηκε, κατά το πρώτο τετραήμερο, 36 αναγγελίες ολικής καταστροφής οχημάτων στην ανατολική Αττική, ενώ καταβλήθηκε άμεσα και η πρώτη αποζημίωση αυτοκινήτου, ύψους 4.000 ευρώ. Οι αναγγελίες έχουν ανέλθει, ήδη, σε 40 για ολική καταστροφή οχημάτων, με εκτιμώμενο συνολικό κόστος αποζημιώσεων 170.000 ευρώ.

Στην Κινέτα, με συνολικά 19 αναγγελίες για ακίνητα ύψους αποζημιώσεων 500.000 ευρώ, διακανονίστηκαν και πληρώθηκαν άμεσα έξι περιπτώσεις με 127.000 ευρώ.

Ως επιστέγασμα της καταστροφής από τις πυρκαγιές ήρθαν και οι πλημμύρες στα βόρεια προάστια, από την καταιγίδα της Πέμπτης 26 Ιουλίου, με αναγγελία ζημιών σε 38 ακίνητα, για τα οποία το κόστος αποζημιώσεων φθάνει τα 150.000 ευρώ, καθώς και σε 71 οχήματα με κόστος αποζημιώσεων 200.000 ευρώ.

Η Interamerican αναμένει ένα συνολικό ποσόν αποζημιώσεων περί τα 6,5 εκατ. ευρώ. Η διεύθυνση αποζημιώσεων ασφάλισης αυτοκινήτου και λοιπών κλάδων κατά ζημιών συνεχίζει, κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διαχείρισης και διεκπεραίωσης, τις απαιτούμενες ενέργειες.

Άμεση ανάληψη πρωτοβουλίας για τις καταστροφές του Λυρείου Ιδρύματος

Έχοντας αναλάβει, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης, την ασφαλιστική κάλυψη του Λυρείου Ιδρύματος και με υψηλή συναίσθηση των συνεπειών τής καταστροφικής πυρκαγιάς για τη λειτουργία του, η INTERAMERICAN κίνησε άμεσα αποζημιωτική διαδικασία, ανεξάρτητα από τις υποστηρικτικές προθέσεις και εξαγγελίες διαφόρων φορέων και επιχειρήσεων. Η εταιρεία προχωράει σε προκαταβολή 500.000 ευρώ έναντι αποζημίωσης, ενώ η πραγματογνωμοσύνη για τις μεγάλης έκτασης ζημιές που υπέστησαν οι εγκαταστάσεις του Ιδρύματος βρίσκεται σε εξέλιξη. Για την τοπική κοινωνία, ο τομέας σχεδιασμού και διαχείρισης της Εταιρικής Υπευθυνότητας συντάχθηκε με το Ελληνικό Δίκτυο ΕΚΕ (CSR Hellas) και συνέδραμε, ως κύριο μέλος, σε μία πρώτη, οργανωμένη συνεργατική πρωτοβουλία υποστήριξης με χρηστικά είδη διαβίωσης.