Investor’s Guide: Το αφιέρωμα του Fortune για το 2015

Investor’s Guide: Το αφιέρωμα του Fortune για το 2015

Στο νέο τεύχος που κυκλοφορεί με την εφημερίδα «Επένδυση» το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου.

«Νευρική αισιοδοξία». Η φράση αυτή συμπυκνώνει το κυρίαρχο αίσθημα των επαγγελματιών, διαχειριστών και αναλυτών, για το 2015. Από την μια πλευρά η ισχυρή ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας και τα επιθετικά προγράμματα νομισματικής χαλάρωσης σε Ευρώπη και Ιαπωνία δημιουργούν προσδοκίες ότι οι τιμές των μετοχών θα αναρριχηθούν σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα, για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, καταγράφοντας και νέα ρεκόρ.

Από την άλλη η προοπτική αύξησης των επιτοκίων στις ΗΠΑ, οι επιπτώσεις των ακραίων συνθηκών νομισματικής χαλάρωσης τα τελευταία χρόνια, τα πολιτικά προβλήματα στην Ευρώπη αλλά και η γεωπολιτική αστάθεια θα μπορούσαν όχι μόνο να ανατρέψουν την αισιοδοξία αλλά να βάλουν τις αγορές σε μεγάλες περιπέτειες.

Σε ότι αφορά την Ελλάδα η νευρική πλευρά φαίνεται πως υπερισχύει καθώς ο πολιτικός κίνδυνος και το φάσμα πρόωρων εκλογών και πολιτικής αστάθειας εξασφαλίζουν ότι θα περάσουμε από μεγάλη περίοδο μεταβλητότητας και έντονων διακυμάνσεων.

Στο νέο τεύχος του Fortune που κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2015, διαβάστε:

– Συνέντευξη του διευθύνοντα συμβούλου της Alpha Asset Management, Κίμωνα Βολίκα.

– Το επενδυτικό βαρόμετρο του 2015: Oμόλογα ή μετοχές – Οι ειδικοί της αγοράς κάνουν τις εκτιμήσεις του

– Πώς να επενδύσετε στο Internet of Things: Οι ειδικοί συμφωνούν ότι τα προϊόντα που συνδέονται με το διαδίκτυο θα αποτελέσουν τεράστια επιχειρηματική ευκαιρία.

– Ένα αφιέρωμα στη δράση των επιχειρηματιών – αγγέλων (angel investors) στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως

Γιατί στο Fortune τίποτα δεν γράφεται στην τύχη!