Οι ΗΠΑ απέκτησαν εισαγγελέα κυβερνοεγκλήματος

REUTERS

Οι αμερικανικές αρχές στοχεύουν να αποβάλλουν τη γενική δυσαρέσκεια του κοινού μετά τις αποκαλύψεις για τη δράση της NSA.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός ειδικούς εγκληματολογικού τμήματος το οποίο θα επικεντρώνεται στην ηλεκτρονική παρακολούθηση των ερευνών για κυβερνοεγκλήματα και θα συνεργάζεται με τον ιδιωτικό τομέα για να σταματήσει το ψηφιακό έγκλημα.

Το νέο αυτό τμήμα, το οποίο εγκαταστάθηκε στο τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και Πνευματικής Ιδιοκτησίας, θα συνεργάζεται με τις νομικέ αρχές, τον ιδιωτικό τομέα και το Κογκρέσο, όπως ανακοίνωσε η Λέσλι Καλντγουελ, επικεφαλής του εγκληματολογικού τμήματος.

«Είναι σημαντικό να αντιμετωπίζουμε τις κυβερνοαπειλές από πολλαπλά μέτωπα», σχολίασε η Καλντγουελ.

Η ανακοίνωση αυτή ήρθε μετά τις έρευνες της Sony Entertainment για ένα καίριο χτύπημα που έριξε το δίκτυό της και οδήγησε στην κυκλοφορία ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων πελατών της στο διαδίκτυο.

Η Καλντγουελ συμπλήρωσε ότι το νεοσύστατο τμήμα αναμένεται να ανταποκριθεί και στη μαζική έλλειψη εμπιστοσύνης του κοινού στις υπηρεσίες παρακολούθησης, εννοώντας προφανώς τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τη δράση της NSA από τον πρώην πράκτορά της, Έντουαρντ Σνόουντεν.