ΗΠΑ: Κατεπείγουσα προσγείωση Boeing 777 που έχασε ελαστικό

ΗΠΑ: Κατεπείγουσα προσγείωση Boeing 777 που έχασε ελαστικό
epa08391596 (FILE) - A Boeing 737 Max is on display at the Farnborough International Airshow (FIA2018), in Farnborough, Britain, 17 July 2018 (reissued 29 April 2020). Boeing on 29 April 2020 reported an adjusted loss of 1.70 billion USD in the first quarter of 2020, and said it plans to cut the number of its staff by about 10 per cent. EPA/ANDY RAIN *** Local Caption *** 55360488 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η κατεπείγουσα προσγείωση έγινε δυο μήνες έπειτα από συμβάν στο οποίο ενεπλάκη άλλο μοντέλο της αμερικανικής κατασκευάστριας   

Επιβατικό αεροσκάφος Boeing 777 έκανε κατεπείγουσα προσγείωση στο Λος Άντζελες χθες Πέμπτη, αφού έχασε ελαστικό κατά την απογείωσή του, νέο συμβάν που προστέθηκε σε σειρά περιπετειών αεροπλάνων της εμβληματικής αμερικανικής βιομηχανίας τελευταία.

Βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο δείχνει τον έναν από τους τροχούς του συστήματος προσγείωσης του Μπόινγκ να πέφτει, μερικά δευτερόλεπτα αφού απογειώνεται από το διεθνές αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο.

Το ελαστικό αναπήδησε και η πορεία του τερματίστηκε σε χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου. Προκλήθηκαν ζημιές σε αυτοκίνητα, πάντως δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, σύμφωνα με τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό KRON4.

Το αεροσκάφος της United Airlines εκτελούσε δρομολόγιο με προορισμό την Ιαπωνία και είχε 249 επιβαίνοντες, ανέφερε η ίδια η εταιρεία.

Το αεροσκάφος του τύπου διαθέτει έξι τροχούς σε κάθε σκέλος του συστήματος προσγείωσης, ώστε να μπορεί να προσεδαφίζεται με ασφάλεια σε περίπτωση απώλειας ή φθοράς τροχού, καθησύχασε.

Η κατεπείγουσα προσγείωση έγινε δυο μήνες έπειτα από συμβάν στο οποίο ενεπλάκη άλλο μοντέλο της αμερικανικής κατασκευάστριας.

Στις αρχές Ιανουαρίου, πόρτα σε έξοδο κινδύνου στο φτερό Boeing 737 MAX 9 της εταιρείας Alaska Airlines αποκολλήθηκε από την καμπίνα λίγο μετά την απογείωση.

Άρχισαν να διενεργούνται έρευνες από τις αμερικανικές ομοσπονδιακές αρχές που είναι αρμόδιες για την ασφάλεια των αερομεταφορών, ενώ έκθεση ανεξάρτητης επιτροπής που ορίστηκε από τον εποπτικό φορέα, την αμερικανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA), επισήμανε κενά στους ελέγχους ποιότητας και ασφάλειας της Μπόινγκ.