ΗΠΑ: Πυροβολισμοί έξω από το Κογκρέσο (βίντεο)

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί έξω από το Κογκρέσο (βίντεο)

Οι πυροβολισμοί ανταλλάχθηκαν κατά την διάρκεια καταδίωξης γυναίκας που επέβαινε σε αυτοκίνητο.

Πυροβολισμοί ακούστηκαν στον εξωτερικό χώρο του Κογκρέσου στις ΗΠΑ, σύμφωνα με όσα ανέφεραν υπάλληλοι και γερουσιαστές. Ορισμένα από τα γραφεία του Καπιτωλίου έκλεισαν και σύμφωνα με  την αστυνομία οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στη 2η Οδό και στη Λεωφόρο Συντάγματος (Κονστιτούσιον).

Το  CNN μεταδίδει ότι από τους πυροβολισμούς υπάρχει ένας τραυματίας. Πρόκειται για αστυνομικό -φρουρό που βρισκόταν έξω από το Καπιτώλιο και διακομίστηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο μεταδίδει επίσης ότι οι πυροβολισμοί ανταλλάχθηκαν κατά την διάρκεια καταδίωξης μιας γυναίκας που επέβαινε σε ένα αυτοκίνητο  και προσπάθησε να “σπάσει” το μπλοκ έξω από το υπουργείο Οικονομικών, με την αστυνομία να παίρνει εντολή να ανοίξει πυρ εναντίον της. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η καταδίωξη άρχισε κοντά στο Λευκό Οίκο.

Η γυναίκα φέρεται να σκοτώθηκε από πυρά της αστυνομίας. Μέσα στο αυτοκίνητο ήταν και ένα παιδί, κάτι το οποίο οι αστυνομικοί επισήμαναν ότι δεν γνώριζαν. Οι αρχές διευκρίνισαν ότι  το επεισόδιο δε σχετίζεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο με την τρομοκρατία.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε σχετικά με το επεισόδιο, όπως δήλωσε ένας αξιωματούχος στο Λευκό Οίκο, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Πριν λίγο δόθηκε λήξη συναγερμού, καθώς από τη πρώτη στιγμή η περιοχή είχε αποκλειστεί από ισχυρή αστυνομική δύναμη.