ΗΠΑ: PlayStation 5 και smart watches «έσπρωξαν» τις πωλήσεις της Cyber Monday στα 12,4 δισ. δολάρια

ΗΠΑ: PlayStation 5 και smart watches «έσπρωξαν» τις πωλήσεις της Cyber Monday στα 12,4 δισ. δολάρια
Photo: pixabay.com
Με εκπτώσεις που κορυφώθηκαν στο 31% στην κατηγορία των ηλεκτρονικών ειδών και στο 23% για τα είδη ένδυσης.

Οι πωλήσεις στα είδη ένδυσης, τις ηλεκτρονικές συσκευές και τα παιχνίδια ξεχώρισαν για τους Αμερικανούς καταναλωτές στη φετινή Cyber Monday, με τις online πωλήσεις για τη χθεσινή μέρα στις ΗΠΑ να φτάνουν στο ιστορικό υψηλό των 12,4 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με στοιχεία της Adobe Analytics, οι online καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 9,6% από τα 11,3 δισ. δολαρίων το 2022 που είχαν καταγράψει, ξεπερνώντας τις προβλέψεις τις εταιρείας για έσοδα 12 δισ. δολαρίων.

Η Cyber Monday φέτος είδε εκπτώσεις που κορυφώθηκαν στο 31% στην κατηγορία των ηλεκτρονικών ειδών και στο 23% για τα είδη ένδυσης, σύμφωνα με την Adobe.

Τα παιχνίδια Hot Wheels, το PlayStation 5 και τα έξυπνα ρολόγια ήταν μεταξύ των πιο περιζήτητων ειδών, αλλά οι αγοραστές προχώρησαν και σε αγορές σε κατηγορίες όπως κοσμήματα, προϊόντα προσωπικής φροντίδας και έπιπλα.

Οι αγοραστές στηρίζονται επίσης σε ευέλικτα χαρακτηριστικά, όπως οι υπηρεσίες Buy Now, Pay Later (BNPL), οι οποίες βοηθούν τους καταναλωτές να αποφύγουν τις επιπλέον χρεώσεις και τους τόκους που συνοδεύουν τις πληρωμές με πιστωτικές κάρτες, για να «τεντώσουν» τον χριστουγεννιάτικο προϋπολογισμό τους.

Αγορές αξίας 940 εκατομμυρίων δολαρίων πραγματοποιήθηκαν μέσω BNPL για τη φετινή Cyber Monday, σημειώνοντας αύξηση 42,5% σε σχέση με πέρυσι, με τη χρήση του BNPL να σημειώνει ρεκόρ.

Πηγή: reuters.com