«Αν εκλεγώ…»: Τι υποσχέθηκε ο Τραμπ στα «αφεντικά» των πετρελαϊκών

«Αν εκλεγώ…»: Τι υποσχέθηκε ο Τραμπ στα «αφεντικά» των πετρελαϊκών
(FILES) Former US President Donald Trump arrives at 40 Wall Street after his court hearing to determine the date of his trial for allegedly covering up hush money payments linked to extramarital affairs in New York City on March 25, 2024. Embattled former US president Donald Trump posted a $175 million bond in his New York civil fraud case April 1, 2024, avoiding payment of a $454 million penalty while his case winds through the appeals process. (Photo by Charly TRIBALLEAU / AFP) Photo: AFP
Η ομάδα του Μπάιντεν τον κατηγορεί ότι «πουλάει τις σκληρά εργαζόμενες οικογένειες».

Σύμφωνα με την Washington Post, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε σε κορυφαία στελέχη της πετρελαϊκής βιομηχανίας ότι, αν επανεκλεγεί τον Νοέμβριο, θα ανακαλέσει τις περιβαλλοντικές πολιτικές που εφάρμοσε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Η ομάδα του Μπάιντεν αντέδρασε, κατηγορώντας τον Τραμπ ότι “πουλάει τις σκληρά εργαζόμενες οικογένειες” με αντάλλαγμα δωρεές από τους βαρόνους του πετρελαίου.

Η εκστρατεία του Τραμπ δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε την αναφορά του περιοδικού, όταν της ζητήθηκε σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο.

Μια εκπρόσωπος της εκστρατείας του Τραμπ επισήμανε ότι ο Μπάιντεν ελέγχεται από περιβαλλοντικούς εξτρεμιστές και κατηγόρησε τη διοίκηση του ότι προσπαθεί να επιβάλει το πιο ριζοσπαστικό ενεργειακό πρόγραμμα στην ιστορία, αναγκάζοντας τους Αμερικανούς να αγοράζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα έκανε άμεσα τέλος στο πάγωμα στις άδειες για νέες εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου, ενώ υποσχέθηκε να προκηρύξει νέους διαγωνισμούς για την εκμετάλλευση κοιτασμάτων στον Κόλπο του Μεξικού και να αρθρώσει περιορισμούς για την εξερεύνηση στην Αρκτική και στην Αλάσκα.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι στη συνάντηση στο Μαρ-α-Λάγκο συμμετείχαν εκπρόσωποι εταιρειών όπως η Venture Global, η Cheniere Energy, η Chevron και η Exxon, μεταξύ άλλων.

Η οργάνωση προστασίας του περιβάλλοντος Evergreen Action αντέδρασε, χαρακτηρίζοντας τον Τραμπ “κακό σε κόμικ” που προσφέρεται να θυσιάσει το μέλλον του πλανήτη αντί για τσέκ 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Ο Μπάιντεν, που κατάφερε να εγκριθεί το 2022 ένα περιεκτικό σχέδιο για την ενεργειακή μετάβαση, κατηγόρησε τον Τραμπ ότι είναι “μαριονέτα των μεγαλύτερων χρηματοδοτών του” και ότι ενδιαφέρεται μόνο να κερδίσει τις εκλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: