Υπηρεσία streaming ξεκινά η Disney

Υπηρεσία streaming ξεκινά η Disney

Με την πλατφόρμα Disney Movies Anywhere, ο μεγαλύτερος παραγωγός ταινιών μπαίνει δυναμικά στην ψηφιακή αγορά.

Στην προσπάθειά της να προσελκύσει περισσότερους πελάτες για τις ψηφιακές εκδόσεις των ταινιών της, η Disney ξεκίνησε αυτήν την εβδομάδα τη δικής της υπηρεσία streaming.

Η πλατφόρμα της ονομάζεται Disney Movies Anywhere, κι επιτρέπει στους πελάτες να αγοράζουν ταινίες μέσω iTunes για να τις παρακολουθήσουν στους υπολογιστές τους ή τις Apple συσκευές και την Apple TV. Επιπλέον, θα έχουν τη δυνατότητα να περνούν τους κωδικούς από DVD ή Blue Ray στο ίντερνετ και να κατεβάζουν την αντίστοιχη ψηφιακή έκδοση της ταινίας που απέκτησαν.

Η νέα υπηρεσία περιλαμβάνει 400 ταινίες των Disney, Pixar και Marvel. Για την ώρα, οι ταινίες από την Lucas Films (Star Wars, Indiana Jones) και την Touchstone Pictures, δεν περιλαμβάνονται στο «πακέτο».

Διαβάστε ακόμη: Πέντε τρόποι για να μοιάσει η επιχείρησή σας στην Pixar

Το Disney Movies Anywhere ήρθε να ανταγωνιστεί την UltraViolet, ένα παρόμοιο ψηφιακό οικοσύστημα το οποίο συνεργάζεται με μεγάλα στούντιο παραγωγής και υποστηρίζεται από εμπορικά brands όπως τα Wal-Mart, Best Buy και Amazon.

«Η κίνηση της συμμαχίας με την Apple θεωρείται εξαιρετικά σημαντική, μιας και το iTunes τραβά το 60% της ψηφιακής αγοράς ταινιών», γράφουν οι New York Times.

Για περιορισμένο διάστημα, όποιος συνδεθεί μέσω του λογαριασμού του στο iTunes με την πλατφόρμα της Disney, θα πάρει δώρο την ταινία κινουμένων σχεδίων της Pixar, «The Incredibles».