Υπόθεση ΤΤ: Ζητείται η παραπομπή 40 κατηγορουμένων στο εδώλιο

Υπόθεση ΤΤ: Ζητείται η παραπομπή 40 κατηγορουμένων στο εδώλιο

Την τελική απόφαση θα λάβει το Συμβούλιο Εφετών τους επόμενους μήνες.

Με μία περιγραφή γύρω από σχέσεις εμπλεκόμενων προσώπων και ερευνόμενων εταιριών, που φέρονται ότι σχετίζονται με τα επισφαλή δάνεια, τα οποία χορήγησε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο προκαλώντας ζημία στο Δημόσιο, ύψους περίπου 300.000.000 ευρώ, η εισαγγελέας Εφετών Μαρία Σουκαρά – Κατσικάδη εισηγείται την παραπομπή σε δίκη 40 κατηγορουμένων.

Ανάμεσά τους οι επιχειρηματίες Δημήτρης Κοντομηνάς, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Περικλής Λίβας, Δημήτρης Μπακατσέλος, Βίκτωρας Ρέστης, Κυριάκος Γριβέας και Αναστασία Βάτσικα, καθώς και ο πρώην επικεφαλής της τράπεζας, Άγγελος Φιλιππίδης.

Η εισαγγελική πρόταση που φτάνει τις 1.000 σελίδες και υποβλήθηκε στο Συμβούλιο Εφετών, αναφέρεται αναλυτικά σε όλες τις υποθέσεις επισφαλών δανείων, ενώ καταγράφει και τις διαδρομές των χρημάτων, που εισπράχθηκαν ως δάνεια, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις κατέληξαν σε προσωπικούς λογαριασμούς ή σε σπίτια. Πρόκειται για ποσά τα οποία τελικά να πιστώθηκαν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση και δημιουργήθηκε ο μηχανισμός στήριξης των τραπεζών.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr