Ηρωίνη αξίας 30 εκατ. ευρώ εντόπισε το Λιμενικό Σώμα

Ηρωίνη αξίας 30 εκατ. ευρώ εντόπισε το Λιμενικό Σώμα

Στον εντοπισμό μίας από τις μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών στην Ευρώπη οδήγησε η μεγάλης κλίμακας επιχείρηση - Στον εισαγγελέα οι 11 συλληφθέντες.

«Είναι μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών που έχουν εντοπιστεί, εκτός θαλάσσης -όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, Νίκος Λαγκαδιανός, μετά την επιτυχή μεγάλης κλίμακας επιχείρηση που οδήγησε στην εύρεση και κατάσχεση περισσότερου του ενός τόνου ηρωίνης.

Σε δύο αποθήκες στην Αττική, και συγκεκριμένα στο Κορωπί και στη Φιλοθέη, το κλιμάκιο των ειδικών αποστολών του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, την αμερικανική Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) και το ΣΔΟΕ Αττικής κατέσχεσαν 443 πλαστικών συσκευασιών ηρωίνης, συνολικού μικτού βάρους 1.133,420 κιλών, καθώς επίσης και ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 5,1 γραμμαρίων.

Ο κ. Λαγκαδιάνος είπε ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις ανδρών της δίωξης ναρκωτικών του Λιμενικού Σώματος, η αξία της συγκεκριμένης ποσότητας ηρωίνης ανέρχεται περίπου στα 30 εκατ. ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν 11 άτομα -έξι Έλληνες, εκ των οποίων ένας ανήλικος, και πέντε Τούρκοι υπήκοοι- οι οποίοι αναμένεται να οδηγηθούν υπό δρακτόντεια μέτρα ασφαλείας στις 17:00 στα δικαστήρια Πειραιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσουν τις απολογίες τους σε ανακριτή και εισαγγελέα.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν έξι πολυτελή ΙΧ οχήματα που εμπλέκονται στην παράνομη μεταφορά των προαναφερθέντων ναρκωτικών ουσιών, ένα πιστόλι με γεμιστήρα που περιείχε εννέα φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των έξι χιλιάδων και διακοσίων τριάντα πέντε ευρώ και λοιπά αντικείμενα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης γινόταν σε αποθήκη στην περιοχή του Κορωπίου, αλλά και στη Φιλοθέη, όπου γινόταν η συσκευασία της σε σάκους μαρμαρόσκονης, προκειμένου να διακινηθούν παράνομα με φορτηγά οχήματα, τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος για την απόλυτα επιτυχή σημερινή επιχείρηση, που είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και κατάσχεση της μεγαλύτερης ποσότητας ηρωίνης που έχει εντοπισθεί στη στεριά μέχρι σήμερα, καθώς και την εξάρθρωση ενός οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ.Βαρβιτσιώτης, ο οποίος συνεχάρη τις συναρμόδιες αρχές της Ελληνικής Αστυνομίας, της αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA), και του ΣΔΟΕ Αττικής για το άριστο επίπεδο συνεργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Οι χώρες που συνυπολογίζουν ναρκωτικά και πορνεία στο ΑΕΠ τους

Μια «πόλη-φάντασμα» ζωντανεύει ξανά