Ισραήλ προς Χαμάς: Η Γάζα δεν θα γίνει ποτέ ξανά βάση «τρομοκρατών»

Ισραήλ προς Χαμάς: Η Γάζα δεν θα γίνει ποτέ ξανά βάση «τρομοκρατών»
epa10932271 Israeli soldiers and armored vehicles are gathered at an undisclosed location near the border with Gaza, in Israel, 22 October 2023. More than 4,000 Palestinians and 1,400 Israelis have been killed, according to the Israel Defense Forces (IDF) and the Palestinian health authority, since Hamas militants launched an attack against Israel from the Gaza Strip on 07 October. After 20 aid trucks were allowed into the Gaza strip on 21 October through the Rafah border crossing with Egypt, various UN agencies expressed the hope that some more aid could be allowed into Gaza on 22 October. EPA/HANNIBAL HANSCHKE Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι της Γάζας λένε ότι περίπου 11.500 Παλαιστίνιοι έχουν επιβεβαιωμένα σκοτωθεί, περίπου το 40% από αυτούς παιδιά.

Το μήνυμα πως το Ισραήλ δεν πρόκειται να επιτρέψει στη Χαμάς να διατηρήσει στο εγγυής μέλλον δυνάμεις στη Γάζα έστειλε ο πρόεδρος του Ισραήλ, εν μέσω του πολέμου μεταξύ των δύο πλευρών που «καίε» από τις 7 Οκτωβρίου τη Μέση Ανατολή.

Μιλώντας στους Financial καείs, ο Ισαάκ Χέρτσογκ είπε ο το Ισραήλ δεν μπορεί να αφήσει κενό στη Γάζα και θα πρέπει να διατηρήσει μια ισχυρή δύναμη εκεί για το εγγύς μέλλον για να αποτρέψει τη Χαμάς από το να επανεμφανιστεί στον παλαιστινιακό θύλακα.

«Αν αποσυρθούμε, τότε ποιος θα αναλάβει; Δεν μπορούμε να αφήσουμε ένα κενό. Πρέπει να σκεφτούμε ποιος θα είναι ο μηχανισμός- υπάρχουν πολλές ιδέες που πετιούνται στον αέρα, δήλωσε ο Χέρτσογκ.

«Αλλά κανείς δεν θα θελήσει να μετατρέψει αυτό το μέρος, τη Γάζα, ξανά σε βάση τρομοκρατίας» πρόσθεσε.

Ο Χέρτσογκ πρόσθεσε πως η κυβέρνηση του Ισραήλ συζητά πολλές ιδέες για το πώς θα διοικείται η Γάζα μετά το τέλος του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς και πρόσθεσε ότι υπέθεσε ότι οι ΗΠΑ και «οι γείτονές μας στην περιοχή» θα έχουν κάποια ανάμειξη στη μετασυγκρουσιακή τάξη.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Τετάρτη ότι είχε καταστήσει σαφές στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι η λύση των δύο κρατών είναι η μόνη απάντηση για την επίλυση της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης και ότι η κατοχή της Γάζας θα ήταν «μεγάλο λάθος».

Το Reuters υπενθυμίζει πως το Ισραήλ αναφέρει ότι 1.200 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 240 άνθρωποι κρατήθηκαν όμηροι από τις 7 Οκτωβρίου.

Το Ισραήλ έχει θέσει υπό πολιορκία τον πληθυσμό της Γάζας των 2,3 εκατομμυρίων κατοίκων και έχει πραγματοποιήσει αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι της Γάζας, που θεωρούνται αξιόπιστοι από τα Ηνωμένα Έθνη, λένε ότι περίπου 11.500 Παλαιστίνιοι έχουν επιβεβαιωμένα σκοτωθεί, περίπου το 40% από αυτούς παιδιά και περισσότεροι άνθρωποι είναι θαμμένοι κάτω από τα ερείπια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: