JP Morgan: «Δυνατό» το 2020 για την Coca Cola HBC

JP Morgan: «Δυνατό» το 2020 για την Coca Cola HBC

Οι καινοτομίες παραμένουν στον πυρήνα της Coca Cola HBC. Ευνοϊκή η προοπτική σε ότι αφορά το κόστος. Οι εξαγορές και συγχωνεύσεις παραμένουν στον ατζέντα.

Μετά από ένα θετικό τελείωμα για το 2019, η διοίκηση της Coca Cola HBC επιβεβαίωσε την πεποίθηση της πως θα εμφανίσει φέτος αύξηση των πωλήσεων (σε ουδέτερη συναλλαγματική ισοτιμία) 5-6%, καθώς και περιθώριο EBIT τουλάχιστον 11,2%, γράφει η JP Morgan, η οποία δίνει τιμή στόχο 2.900 πένες για την μετοχή της εταιρείας με αξιολόγηση overweight.

Η προαναφερθείσα ανάπτυξη θα στηριχθεί στις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, τα περαιτέρω οφέλη από τις καινοτομίες και τις διάφορες δραστηριότητες γύρω από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, σημειώνει, ενώ κάνει λόγο για ισχυρή εκτέλεση σε όλο το χαρτοφυλάκιο και τις αγορές της Cοca Cοla HBC, με τη διοίκηση να έχει θέσει φιλόδοξους στόχους για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με την JP Morgan, οι καινοτομίες παραμένουν στον πυρήνα της Cοca Cοla HBC, και το 2020 αναμένεται να είναι μια ακόμα δυνατή χρονιά για καινοτομίες όπως η Coke Energy (12 αγορές αυτή τη στιγμή), η Costa Coffee (σε 10 αγορές σταδιακά από το β’ τρίμηνο σε όλα τα κανάλια), μια καλή παραγωγή στα ανθρακούχα, τα νερά και τα έτοιμα τσάγια και με περαιτέρω επενδύσεις σε παράπλευρα προϊόντα όπως η διανομή premium οινοπνευματωδών ποτών και η επέκταση του προσφάτως αποκτηθέντος χαρτοφυλακίου της Bambi. Η δυναμική στη Νιγηρία παραμένει ισχυρή το 2020 μετά τις τιμολογιακές επενδύσεις και η διοίκηση της Cοca Cοla HBC θεωρεί πως ένα premium τιμών 20% έναντι των ανταγωνιστών της είναι βιώσιμο λόγω των περαιτέρω επενδύσεων σε δυναμικότητα και marketing που έρχονται το 2020.

Η JP Morgan κάνει λόγο για μια ευνοϊκή προοπτική σε ότι αφορά το κόστος, με τη διοίκηση να αναμένει χαμηλό πληθωρισμό στη ζάχαρη και στο αλουμίνιο αλλά και «βοήθειες» στο μίγμα του κόστους από τη διακοπή της Lavazza coffee και την στροφή προς προϊόντα χαμηλής ή μηδενικής περιεκτικότητας σε ζάχαρη και μικρού βάρους συσκευασίας. Αντιθέτως, τα κόστη marketing θα είναι αυξημένα εν όψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Ως προς τις εξαγορές και συγχωνεύσεις, αυτές παραμένουν στην ατζέντα, σημειώνει η JPMorgan.