Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Θα ήταν μεγάλος πειρασμός να προκήρυσσα εκλογές μόνο για να δω τον πανικό στο βλέμμα σας

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Θα ήταν μεγάλος πειρασμός να προκήρυσσα εκλογές μόνο για να δω τον πανικό στο βλέμμα σας
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό 2022, στην Ολομέλεια της Βουλής, Αθήνα Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021. Με την ονομαστική ψηφοφορία, ολοκληρώνεται το βράδυ, η κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία της ψήφισης του Προϋπολογισμού του Κράτους για το 2022, η οποία επέχει και ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης. Η συζήτηση θα κλείσει με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των πολιτικών αρχηγών της αντιπολίτευσης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Εάν υπάρχει ένας πολιτικός στη χώρα που θα είχε ουσιαστικό όφελος από τις πρόωρες εκλογές δεν θα ήσασταν εσείς κ. Τσίπρα αλλά εγώ. Και στο παρελθόν ουκ ολίγες ευκαιρίες για να πάω σε πρόωρες εκλογές με το αποτέλεσμα για την παράταξη μας να ήταν καλύτερο από τις εκλογές του 2019. Δεν το έκανα, δεν είμαστε το ίδιο, γιατί μας χωρίζει μια άβυσσος ευθύνης απέναντι στις ανάγκες της χώρας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση για την κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2022.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε πως το μεγάλο πλεονέκτημα της χώρας και πηγή της ευημερίας είναι η πολιτική σταθερότητα.

«Έχω εξήγηση γιατί ζητήσατε εκλογές σήμερα- όχι γιατί πιστεύετε πως θα είστε πρώτο κόμμα αλλά γιατί φοβάστε πως όσο περνάει ο χρόνος κινδυνεύετε να γίνετε τρίτο κόμμα, δίπλα σας είναι η αιτία» προσέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τόνισε:

«Εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, στο τέλος της τετραετίας, είτε το ζητάτε, είτε όχι».

Η πολιτική μας μετέτρεψε τις δυσκολίες σε ευκαιρίες και ξεπέρασε τις προσδοκίες

Ο πρωθυπουργός επίσης επέκρινε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι έχει τις ίδιες ακραίες απόψεις με «όλους αυτούς τους Θεματοφύλακες του Συντάγματος» λέγοντας «είστε ακόμη μία φορά στο περιθώριο της κοινωνίας» και προσέθεσε: «Εάν εσείς θέλετε να οδηγήσετε την χώρα σε εξάρσεις και ανένδοτους, έχετε το δικαίωμα να το κάνετε, εσείς θα καταδικαστείτε από την ετυμηγορία του ελληνικού λαού»

Περνώντας στο θέμα του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2022, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η ελληνική οικονομία έχει καταγράψει ανάπτυξη 9,3% στο 9μηνο, την τρίτη καλύτερη στην Ευρωζώνη, σημειώνοντας ότι «κατέρρευσε η αντιπολίτευση της καταστροφής» και τόνισε:

«Η πολιτική μας μετέτρεψε τις δυσκολίες σε ευκαιρίες και ξεπέρασε τις προσδοκίες. Πράγματι η κυβέρνηση έπεσε έξω στους υπολογισμούς της, άλλα έπεσε έξω προς τα πάνω, με ένα αναπτυξιακό άλμα, που δεν προέκυψε τυχαία, αλλά ήλθε ως αποτέλεσμα μιας πολιτικής, που μετέτρεψε τις δυσκολίες σε ευκαιρίες και έτσι ξεπέρασε τις προσδοκίες».

Ο στόχος είναι διπλός: ανάπτυξη από τη μια, κοινωνική φροντίδα από την άλλη

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο στόχος της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης είναι διπλός: «Ανάπτυξη από τη μια, κοινωνική φροντίδα από την άλλη», σημείωσε προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Ετσι και φέτος και πέρσι και του χρόνου οι Έλληνες επιβαρύνονται με λιγότερους φόρους και λιγότερες εισφορές και λιγότερο ΕΝΦΙΑ», αφού συνολικά υπάρχουν 57 μειώσεις φόρων για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

«Προτιμώ να υπόσχομαι λιγότερα και τα αποτελέσματα να είναι περισσότερα. Ανάπτυξη για όλους χωρίς κανείς στην κοινωνία να μένει πίσω» υπογράμμισε.

Μεγάλο θράσος να λέτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε πλάτη στην αντιμετώπιση της πανδημίας

Συνεχίζοντας την κριτική στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην αντιμετώπισης της πανδημίας, ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε στον Αλ. Τσίπρα λέγοντας «είπατε με το μεγάλο θράσος που σας χαρακτηρίζει, ότι βάλατε πλάτη» και επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταψήφισε 17 πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. «Πάμε να δούμε πόσο πλάτη βάλατε: Καταψηφίσατε την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού υγειονομικών και των πολιτών άνω των 60, αλλά και τα αυστηρά μέτρα κατά των ψευδών πιστοποιητικών εμβολιασμών» είπε και προσέθεσε: «Να τη χαίρεστε τη στήριξη που μας παρείχατε κ. Τσίπρα».

Είστε πάντα παρόντες σε ό,τι διχάζει και μονίμως απόντες σε ό,τι ενώνει

«Προσπαθούμε συνέχεια να κάνουμε το καλύτερο, με δύο στόχους: την ανάπτυξη της χώρας και την προστασία των πλέον ευάλωτων. Κανείς δεν είναι πιο κοινωνικά ευαίσθητος από τον άλλον σε αυτήν την αίθουσα» δήλωσε ο πρωθυπουργός, και κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι επαναλαμβάνει «την καραμέλα πως δεν θα ωφεληθεί κανείς από το Ταμείο Ανάκαμψης παρά μόνον οι μεγάλες επιχειρήσεις» επισήμανε: «Με το επιτόκιο που μας προσφέρει το Ταμείο Ανάκαμψης όλοι οι επαγγελματίες που έχουν ρεαλιστικά επενδυτικά σχέδια μπορούν να ωφεληθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης».

«Εντός του 22 θα αυξηθεί για δεύτερη φορά ο κατώτατος μισθός» προσέθεσε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας πως δεν είναι ακόμη έτοιμος να μιλήσει για το ύψος της αύξησης.

«Δεν είμαι έτοιμος να το πω γιατί εγώ δεν κοροϊδεύω, όπως εσείς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός με τέτοιον τρόπο ώστε να μην διακινδυνεύσει η βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και για να αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών».

Η αξιωματική αντιπολίτευση καταψηφίζει τις αμυντικές δαπάνες, σπάζοντας για ακόμη μία φορά μία παράδοση στο Κοινοβούλιο

Κύριε Τσίπρα είστε πάντα παρόντες σε αυτά που διχάζουν και μονίμως απόντες σε ό,τι ενώνει, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην απόφαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταψηφίσει τις αμυντικές δαπάνες.

«Σε ό,τι αφορά στις αμυντικές δαπάνες, σε αυτή τη συγκυρία, έχοντας κληρονομήσει Ένοπλες Δυνάμεις, όπου για 10 χρόνια δεν έγιναν καθόλου επενδύσεις, η αξιωματική αντιπολίτευση καταψηφίζει τις αμυντικές δαπάνες, σπάζοντας για ακόμη μία φορά μία παράδοση στο Κοινοβούλιο, που έλεγε πως παρά τις διαφωνίες μας τα κόμματα της αντιπολίτευσης υπερψήφιζαν τις αμυντικές δαπάνες» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε ακόμα: Εκλογές ζητά ο Αλέξης Τσίπρας: «Να παραιτηθεί η κυβέρνηση των ενόχων»

Διαβάστε ακόμα: Τρία νέα μέτρα στήριξης για την αναχαίτιση του ράλι των τιμών στην ενέργεια – Τι ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης

Διαβάστε ακόμα: Μητσοτάκης για τη μελέτη Τσιόδρα -Λύτρα: Δεν περίμενα καμία μελέτη κανενός καθηγητή για να ενισχύσω το ΕΣΥ και τις ΜΕΘ

Διαβάστε ακόμα: Προϋπολογισμός 2022: Πέντε πρόσθετα μέτρα στήριξης ανακοίνωσε ο Χρ. Σταϊκούρας

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ