Μητσοτάκης για τη μελέτη Τσιόδρα -Λύτρα: Δεν περίμενα καμία μελέτη κανενός καθηγητή για να ενισχύσω το ΕΣΥ και τις ΜΕΘ

Μητσοτάκης για τη μελέτη Τσιόδρα -Λύτρα: Δεν περίμενα καμία μελέτη κανενός καθηγητή για να ενισχύσω το ΕΣΥ και τις ΜΕΘ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό 2022, στην Ολομέλεια της Βουλής, Αθήνα Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021. Με την ονομαστική ψηφοφορία, ολοκληρώνεται το βράδυ, η κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία της ψήφισης του Προϋπολογισμού του Κράτους για το 2022, η οποία επέχει και ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης. Η συζήτηση θα κλείσει με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των πολιτικών αρχηγών της αντιπολίτευσης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επισημαίνοντας πως «πρέπει να αναμετρηθούμε με την Όμικρον και τη διεθνή κρίση στην ενέργεια», ο πρωθυπουργός στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στο θέμα της πανδημίας και τη συζήτηση που γίνεται.

Ανέφερε πως όλα τα στοιχεία για την Όμικρον λένε πως διαδίδεται με μεγαλύτερη ταχύτητα και «ελπίζουμε τα συμπτώματα της να είναι ηπιότερα», είπε πως «η πιο σημαντική άμυνα είναι η τρίτη δόση του εμβολίου σε όλους τους πολίτες». «Πρώτοι στην Ευρώπη ανοίξαμε την τρίτη δόση για όλους τους πολίτες. Στόχος μας είναι να καθυστερήσουμε την εξάπλωση της Όμικρον, επιταχύνοντας τους εμβολιασμούς». Εάν κάποιος είναι θωρακσμένος και με τις τρεις δόσεις δεν θα νοσήσει σοβαρά» σημείωσε και επισήμανε ότι τις ημέρες των εορτών πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί, και να κάνουμε rapid ή self test και οι εμβολιασμένοι.

Για τη μελέτη Τσίοδρα, επισήμανε ότι «πρόκειται για δεδομένα που πρώτος εγώ επικαλούμαι, εδώ και πολλούς μήνες». Απευθυνόμενος προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε «Κύριε Τσίπρα δεν είστε και εδώ διαβασμένος. Να σας θυμίσω τι έλεγα τον Φεβρουάριο του 2020: “Υπάρχει πράγματι ένα πρόβλημα στα περιφερειακά νοσοκομεία, πρόβλημα, που απαντάται και σε άλλες χώρες, αυτό σίγουρα είναι ένα μάθημα για την επόμενη ημέρα”» και τόνισε:

«Δεν περίμενα καμία μελέτη κανενός καθηγητή για να ενισχύσω το ΕΣΥ και τις ΜΕΘ. Από την πρώτη στιγμή επιβολής του πρώτου lockdown, γνωρίζαμε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μας παρέδωσε στον τομέα των ΜΕΘ μία τραγική κατάσταση».

Σημείωσε ότι η διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ είναι μία λύση ανάγκης, «στην οποία αναγκαζόμαστε όταν η πίεση στο ΕΣΥ είναι μεγάλη» και απευθυνόμενος προς την αξιωματική αντιπολίτευση αναρωτήθηκε «το πρόβλημα αυτό παρατηρήθηκε μόνον επί ημερών μας ή το αντιμετωπίσατε και εσείς, κ. Τσίπρα και Πολάκη;».

«Εάν είχαμε σήμερα μία σοβαρή αντιπολίτευση, θα έπρεπε να σκύψουμε πάνω στην ουσία του προβλήματος, που είναι ότι η στελέχωση των ΜΕΘ αποδεικνύεται στην πράξη μία άσκηση πολύ πιο σύνθετη. Ια πρέπει επίσης να είμαστε στοιχειωδώς ειλικρινείς, και να πούμε πως αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα συμβαίνουν σε συστήματα πολύ πιο ώριμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε ακόμη: Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Θα ήταν μεγάλος πειρασμός να προκήρυσσα εκλογές μόνο για να δω τον πανικό στο βλέμμα σας

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ