«Kαλοδεχούμενο» το κόμμα Παπανδρέου, δηλώνει ο Στ. Θεοδωράκης

«Kαλοδεχούμενο» το κόμμα Παπανδρέου, δηλώνει ο Στ. Θεοδωράκης

Σε ντιμπέιτ κάλεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - Που θα είναι υποψήφιος.

Ως «καλοδεχούμενο» χαρακτήρισε το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου ο Σταύρος Θεοδωράκης με την έννοια, όπως είπε, της αναμέτρησης με την ελληνική κοινωνία και το ρίσκο που αποφάσισε αυτός να πάρει, με μια τολμηρή κίνηση ενώ είχε την ασφάλεια να πάει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

«Από εκεί και πέρα» επισήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού «υπάρχει ένα ερώτημα για τον Παπανδρέου. Τι θα πετύχει, τι θέλει να πετύχει που δεν μπορούσε να πετύχει ως πρωθυπουργός της χώρας με ένα τέτοιο υψηλό ποσοστό;». Και πρόσθεσε: «Ο ελληνικός λαός του έδωσε πλειοψηφία. Του έστρωσε το δρόμο και του είπε άλλαξε τη χώρα. Και δεν έκανε τίποτα. Δεν την αξιοποίησε αυτή την ευκαιρία ο Γιώργος Παπανδρέου. Δεν την αξιοποίησε και ο Βενιζέλος. Αλλά είναι σίγουρο ότι δεν την αξιοποίησε και αυτός. Τι προσπαθεί λοιπόν τώρα να πει; Ότι αυτά που δεν μπόρεσα να κάνω όταν ήμουνα πλειοψηφία, θα μπορέσω να τα κάνω τώρα με ένα κόμμα μειοψηφίας; Παρόλα αυτά, εμάς δεν μας απασχολεί αυτή η φασαρία, ας μου επιτραπεί ο όρος, σε αυτό το χώρο που λέγεται κεντροαριστερά».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, όπως είπε, θα κατέβει υποψήφιος εκτός από τα Χανιά και στη Β΄ Πειραιά εκεί που η Χρυσή Αυγή πήρε τα μεγαλύτερα ποσοστά της για να δώσει τη μάχη στις γειτονιές γιατί «το Ποτάμι θέλει να πει ξεκάθαρα στην ελληνική κοινωνία ότι δε χαρίζουμε τις γειτονιές στους φασίστες».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ανακοίνωσε ακόμη την υποψηφιότητα του Σπύρου Λυκούδη στην Α΄ Αθήνας για την οποία ο ίδιος επέλεξε τη μάχη του σταυρού, ενώ θα μπορούσε να είχε μπει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Η ανακοίνωση του όνοματος Λυκούδη, ήρθε μετά την αντίστοιχη είδηση για κάθοδο στις εκλογές με το κόμμα και του Πέτρου Τατσόπουλου.

Τέλος, ο κ. Θεοδωράκης, προκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα σε ένα ντιμπέιτ για τα προβλήματα της χώρα και με όποιους όρους θέλει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.